Hírek, események, rendezvények

Részvétel a XVII. Országos Munkajogi Jogesetmegoldó- és Perbeszédversenyen

2022. április 29-én a Debreceni Egyetem Állam és Jogtudományi Karán került megrendezésre a XVII. Országos Munkajogi Jogesetmegoldó- és Perbeszédverseny , amelyen az NKE ÁNTK csapata első alkalommal vett részt. A magyarországi jogi karok által útnak indított, rangos megmérettetésen az NKE ÁNTK csapatának tagjai – Balsai Dorottya, Kovács Dániel és Pintér Bernadett – kiválóan versenyeztek az alperes, a bíró és a felperes szerepében.

A csapat kiválasztására és felkészítésére az Alternatív munka- és közszolgálati jogi gyakorlatok elnevezésű szabadon választható tantárgy keretei között került sor. A tantárgy célja, hogy alternatív módszerekkel – valódi életbeli tényállásokkal, jogesetmegoldással, perjogi szimulációval, activity-vel, irodalmi alkotások segítségével, illetve filmművészeti alkotások elemzésével – ismertesse meg a hallgatókkal a munkajogi és közszolgálati jogi gyakorlatot. A felkészítésben az Emberi Erőforrás Tanszék oktatói,  Dr. Hazafi Zoltán,  Prof. Dr. Kun Attila, Ludányi Dávid és Dr. Petrovics Zoltán vettek részt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innovatív Tanszék Díj

Az Emberi Erőforrás Tanszék elnyerte az Innovatív Tanszék Díjat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kreatív Tanulás Program pályázatán. "A díjat elnyerők közös jellemzője, hogy kiemelkedő hallgatói bánásmóddal, egyedülálló oktatási módszerekkel és figyelemreméltó tehetséggondozó tevékenységgel rendelkeznek..." Ez a mondat tökéletes összefoglalása folyamatos törekvéseinknek. Munkánk egyetemi elismerése büszkeség és megtiszteltetés számunkra! A jövőben is ugyanezzel az odaadással fogjuk biztosítani hallgatóink élményszerű tanulását, felkutatni és a tanításba beépíteni a szakmai és személyes épülésüket legjobban szolgáló oktatási módszereket!

Dr. Paksi-Petró Csilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Emberi Erőforrás Tanszék alábbi munkatársai a kari kollégák szakmai életében történő kiteljesítésének támogatásához belső coaching igénybevételi lehetőséget biztosítanak, igény szerint folyamatosan.

Dr. Paksi-Petró Csilla Stréhli Georgina Dr. Kajtár Edit
adjunktus, business coach (ICF ACSTH), team coach vezetőfejlesztő tréner tanársegéd, pszichológus, coach, team coach (action learning), vezetőfejlesztő tréner egyetemi docens, diplomás business coach, rezíliencia coach, tréner
petro.csilla@uni-nke.hu strehli.georgina@uni-nke.hu edit.kajtar@gmail.com
+36/20/5860909 +36/30/2421030 +36/70/6013692

____________________________________________________________________________________________________

2020 február

 

- Közszolgálati életpályák az Európai Unióban
 
2020. február 17. és 19. között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem 18 hallgatója vehetett részt az Emberi Erőforrás Tanszék Közszolgálati, HR és Integritás Tudományos Diákköre által szervezett brüsszeli szakmai kiránduláson. A szakmai tanulmányút célja a résztvevő hallgatók megismertetése az európai uniós és a kapcsolódó magyar szervek által kínált közszolgálati életpályákkal, valamint az uniós intézmények működésével. A sikeres program keretében hallgatóink látogatást tettek a Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletén, az Európai Bizottság magyar biztosának kabinetjében, az Európai Parlament épületében, továbbá a Brüsszelben dolgozó magyar szakdiplomatákkal folytatott interjúk révén lehetőségük nyílott tudományos diákköri dolgozatuk továbbfejlesztésére is.
 

 

- Szakdolgozat és TDK dolgozat felkészítő III.

Időpont: 2020. február 20. 16:30-18:00

Helyszín: NKE Oktatási Épület 114-115. MULTI

Szakdolgozatot írsz, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Szeretnéd a saját témád kutatni egy TDK keretében? Segítünk Neked! Az erről szervezett harmadik felkészítő témája: Hogyan készül? (hipotézisek felállítása és vizsgálata, a kérdőív és az interjú sajátosságai, hivatkozások kezelése + hallgatói kérdések megbeszélése) Három részes szakdolgozat és TDK dolgozat felkészítő ÁNTK nappalis és levelező hallgatóknak a Közszolgálati, HR és Integritás TDK szervezésében.