NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

A miniszteri tárgyalótól a trezorig – a Belügyminisztériumba látogatott a Közszolgálati, HR és Integritás TDK

Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar 27 hallgatója október 21-én az Emberi Erőforrás Tanszék, valamint a Közszolgálati, HR és Integritás TDK szervezésében szakmai látogatás keretében ismerhette meg a Belügyminisztérium szakmai munkáját.

Az intézménylátogatás kezdetén Kovácsné Szekér Enikő, a Humánerőforrás-fejlesztési és Stratégiai Főosztály vezetője mutatta be, hogy milyen sokrétű a Belügyminisztérium feladat- és hatásköre, továbbá a hallgatók előadás keretében nyerhettek betekintést az álláshelyalapú létszámgazdálkodás működésébe és a közszolgálati mentorrendszer bevezetésének menetébe.

Hazafi Zoltán, az Emberi Erőforrás Tanszék vezetője rávilágított a Belügyminisztérium nyújtotta lehetőségekre, és bíztatta a hallgatóságot, hogy válasszanak a tárcához kötődő szakdolgozat témát, valamint szakmai gyakorlatot.

A beszélgetés Szabó Csaba integritás tanácsadóval folytatódott, aki részletesen ismertette a Belügyminisztériumra vonatkozó integritást megőrző intézkedéseket és gyakorlati példákkal szemléltette az integritás erősítésének fontosságát.

A szakmai látogatás lezárásaként az NKE hallgatói a korábban banki trezorként működő irattárat ismerhették meg, ahol régi iratokba, emlékekbe és könyvekbe is bepillanthattak, valamint a Belügyminisztérium által az elmúlt években elvégzett iratdigitalizáció folyamatának lépéseit ismerhették meg.

Az intézménylátogatás lehetőséget nyújtott az NKE hallgatói számára, hogy a gyakorlatban is megismerjék a Belügyminisztérium működését és közvetlenül nyerjenek tapasztalatokat az egyik legnagyobb és legkomplexebb feladat- és hatáskörrel rendelkező tárca működéséről.

 

Szöveg: Kamrás István