NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Kormányhivatal a kulisszák mögött

A Pest Vármegyei Kormányhivatal, a Magyar Kormánytisztviselői Kar és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös rendezvényén Tarnai Richárd főispán az NKE hallgatóit fogadta a Vármegyeháza dísztermében.

A főispán örömmel tett eleget az NKE megkeresésének, mert maga is fontosnak tartja, hogy a hallgatók az elméleti oktatáson túl betekintést nyerhessenek a közigazgatás mindennapjaiba.

Tarnai Richárd köszöntőjében röviden felvillantotta az elmúlt 13 év fontosabb eseményeit a kormányhivatalok megalakulásának kezdetétől, majd vázolta a hivatal szerkezetét és működését számos gyakorlati példával és érdekességgel szemléltetve. Kitért a közelmúlt legnagyobb szakmai kihívásaira is: például a koronavírus-fertőzés logisztikai feladatainak koordinálására.

A programon Flórián-Karvalics Katalin Szilvia az MKK képviseletében előadást tartott a szervezet működéséről és etikai kódexéről.

A hallgatók kérdéseinek megválaszolása után a főispán a díszudvarra kísérte a jelenlévőket, ahol szemügyre vettek egy működő kormányablakbuszt, kérdeztek a hivatal főosztályvezetőitől, majd látogatást tettek az épület irodáiban.

Az eseményen az NKE-t Csóka Gabriella mesteroktató és Klotz Péter adjunktus képviselték, akik a további szakmai együttműködésre való igényüket fejezték ki a sikeres látogatás kapcsán.

 

Forrás: Pest Vármegyei Kormányhivatal