NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Tudományos diákkör

Kommunikáció- és médiatudomány TDK

Hogyan hat az emberi – illetve a szervezeti, közszolgálati – kommunikációra a mesterséges intelligencia? Milyen szerepet játszik a közösségi média a diplomáciai kommunikációban? Miképpen járulnak hozzá a pszichológiai ismeretek a hatékonyabb tanuláshoz, az aktívabb figyelemhez, a pontosabb döntéshozatalhoz? Három kiemelt kérdés a többtucatnyiból, amelyekkel a Kommunikáció- és médiatudomány TDK keretében a hallgatók foglalkozhatnak.

 

A Kommunikáció- és médiatudomány TDK elsődleges célja a hallgatók tudományos tevékenységének elősegítése a társadalomtudományok, azon belül is a kommunikáció- és médiakutatás területén. Fő témáink: digitális média, közéleti retorika, a kommunikáció pszichológiája, diplomáciai kommunikáció.

 

Elméleti és empirikus, kvalitatív és kvantitatív kutatások iránt érdeklődő hallgatókat várunk a TDK-nkba, de a diákkörünk azok számára is nyitva áll, akik a kutatásmódszertani és tudománykommunikációs (academic writing és prezentációs) képességeiket kívánják fejleszteni. A fejlődés elősegítésére rendszeresen workshopokat rendezünk, illetve egyéni mentorálást is kínálunk.

 

TDK vezető oktató: dr. Veszelszki Ágnes

TDK oktatói mentorok: dr. Kovács Gábor, Szabó Kincső

TDK-titkár: Vadász Dávid

E-mail-cím: digitalismedia.tanszek@uni-nke.hu

Weblap: https://antk.uni-nke.hu/tanszekek/digitalis-media-es-kommunikacio-tanszek/tudomanyos-diakkor

Facebook-oldal: https://www.facebook.com/nke.digitalismedia.tanszek