NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Megmérettetés a 36. OTDK előtt

Jelentős érdeklődés mellett rendezett Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát (ITDK) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kara (ÁNTK). Az OTDK szekcióknak megfelelően kialakított hat tagozatban a délután folyamán 57 pályaművet mutattak be a hallgatók.

Aki az ITDK-ra dolgozatot írt, már egy nagy lépést tett a tudományos pálya felé és érdemes a dicséretre, hiszen a végső eredménytől függetlenül győztes – ezekkel a szavakkal köszöntötte a résztvevőket Peres Zsuzsanna, a Kari Tudományos Diákköri Tanács elnöke. Orbán Anna, az ÁNTK KTDT oktatói titkára a megnyitón ismertette a szükséges tudnivalókat, a rendezvény lefolyásának menetét. Mint elhangzott: 57 dolgozatot nyújtottak be a hallgatók, amelyeket a bírálóbizottságok tagja az elmúlt két hétben véleményeztek. Ezeket a pályaműveket hat – had- és rendészettudományi, közgazdaságtudományi, társadalomtudományi, valamint állam- és jogtudományi – tagozatba sorolva mutatták be alkotóik. Az oktatók és a kutatók mellett negyven hallgatói opponens is véleményezte a pályamunkákat, melyeket 34 témavezető segítségével készítettek el a hallgatók.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a jövő hétig várni kell, de a szervezők megígérték, hogy előzetesen is közzéteszik az eredményeket. A zsűri minden szekcióban I., II. és III. helyezéssel jutalmazza a legjobbra értékelt három dolgozatot – a közgazdaságtudományiban a tagozatszám miatt csak kettőt –, valamint különdíjasokat is kijelölnek. A Kar az opponensek felkészülését is jutalmazza, a dékáni vezetés támogatásával minden tagozatban díjazzák a legjobb opponenseket. Az OTDK-ra javasolt dolgozatokat 2023 tavaszán prezentálhatják a hallgatók.

További információk ITT olvashatók.

 

Szöveg: Pap Melinda Patrícia