Tudományos Diákkör

Lőrincz Lajos Közigazgatási Jogi Tudományos Diákkör az Országgyűlés Hivatalában


2019. március 28-án, csütörtökön a Lőrincz Lajos Közigazgatási Jogi Tudományos Diákkör hallgatói, Hegyesi Zoltán tanársegéd és Weninger Sándor tudományos segédmunkatárs kíséretében parlamenti látogatáson vettek részt. Az országházi sétát igen informatív és emellett kiemelkedő színvonalú idegenvezetés kísérte, így az összegyűlt közel 40 érdeklődő részletekbe menően nyert betekintést az egyedi értékeket hordozó parlamenti épület múltjába és jelenébe. A látogatást kiegészítendően, egy közel 1 órás szakmai előadás keretében bemutatásra került az Országgyűlés munkája, valamint Hivatalának feladatköre, szervezete és működése, továbbá ezek gyakorlati relevanciája, megjelenési formái. Kiemelendő, hogy az előadó – dr. Bereczky István, a Bizottsági Főosztály főosztályvezető-helyettese – szakmai életútja egyik meghatározó állomásaként tekint a kar jogelőd intézményében töltött korábbi hallgatói éveire és szívesen mesél Lőrincz Lajos Tanár Úrhoz fűződő személyes élményeiről is. Az esemény végén a hallgatók lehetőséget kaptak kérdések feltételére, amiket az előadó kivétel nélkül meg is válaszolt. A rendezvény sikerrel zárult, mindenki hasznos szakmai ismeretekkel gazdagodva térhetett vissza az egyetem falai közé.

Szöveg: Weninger Sándor (weninger.sandor@uni-nke.hu),
Fotó: Hegyesi Zoltán (hegyesi.zoltan@uni-nke.hu), Weninger Sándor

 

A Közigazgatási Jogi Tudományos Diákkör 2019-ben is folytatja munkáját. Ebben a félévben is várjuk a közigazgatási jog iránt elkötelezett hallgatók jelentkezését.

A TDK soron következő ülésére 2019. február 27-én, szerdán 17:30 órától kerül sor az O-303-as teremben, amelynek keretében Dr. habil. Boros Anita intézetvezető és Hegyesi Zoltán  diákkör vezető oktató tart félévindító előadást. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

LŐRINCZ LAJOS KÖZIGAZGATÁSI JOGI TDK ÉVES PROGRAM TERVE 2018-2019 tanév

 

 

 

LŐRINCZ LAJOS KÖZIGAZGATÁSI JOGI TDK
(Lőrincz Lajos Közigazgatási Jogi Intézet)
TDK vezető oktató: Hegyesi Zoltán
TDK titkár: Kiss Anna és Hawchar Szabina
TDK e-mail: kozigjogitdk@gmail.com   
TDK Facebook