NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Hírek, események, rendezvények

1. Professor Emeritus cím adományozása Dr. Imre Miklós részére

Imre Miklós tanár úr, az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar oktatója 2020. szeptember 1-jén, az egyetemi tanévnyitó ünnepségen vette át a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szenátusa által adományozott Professor Emeritus címet.

Imre Miklós évtizedek óta az egyetem egyik meghatározó alakja, aki még 1981-ben, az egyetem jogelődjénél, az Államigazgatási Főiskola Ménesi úti épületében és a veszprémi kihelyezett campuson kezdte meg oktatói pályafutását.

Tanár Úr az egyetemen eltöltött közel negyven év alatt nem csak a hallgatók számára vált ikonikus személyiséggé, aki lojalitásával, a közszektor és az egyetem iránti elkötelezettségével, humorával, nagy munkabírásával, tudásával, életszeretetével az egyetemi polgárok generációi számára vált követendő példává, de az egyetem fejlesztéséért, építéséért is nagyon sokat tett.

2003 és 2012 között a Közigazgatási Tanszék tanszékvezetőjeként szakmai kollektívát épített, ami ápolta és tovább vitte a nagy előd, Lőrincz Lajos professzor tudományos örökségét.

2004 és 2006 között a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyetteseként, 2006 és 2011 között pedig a Közigazgatás-tudományi Kar dékánjaként sikeresen vezette az intézményt, elismerést tudományterületi és felsőoktatási vonatkozásban is megbecsülést szerezve a közigazgatás-tudománynak.

Nyitott személyiségének, együttműködési készségének, vezetői és szervezetfejlesztői tudásának és tapasztalatának köszönhetően Tanár Úr dékánként, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorhelyetteseként kulcsszerepet töltött be a 2012-ben megalakuló egyetemünk létrejöttében.

Munkájához a jövőben is jó egészséget és ugyanolyan elhivatottságot kívánunk! Kollégái, volt és jelenlegi hallgatói a jövőben is számítanak bölcsességére, tanácsaira, szakmai iránymutatására és nem utolsó sorban állandó optimizmusára, humorára és az örökzöld mondásaira.