NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Tudományos Diákkör

Közszervezési és Infotechnológiai TDK

TDK vezető oktató: Dr. Orbán Anna mesteroktató
(
Iroda: Oktatási Központ 437., Telefon: +36 (1) 432-9000/ 20-163)

TDK titkár: Kiss Adrienn

E-mail:  orban.anna@uni-nke.hu

Facebook oldal


A TDK főbb tevékenységi körei, célkitűzései

Közszervezési és Infotechnológiai TDK (KIT TDK) célja, hogy összegyűjtse mindazokat a tehetséges hallgatókat, akik érdeklődnek a Közszervezési és Infotechnológiai Tanszék profiljába vágó kutatások - a vezetés- és szervezéstudomány, a közmenedzsment, a közszolgálatfejlesztés-menedzsment (központi, területi, helyi), a települési önkormányzatok és helyi területfejlesztés, a digitális kormányzás, az adatvédelem és információszabadság, a kiberbiztonság és a közigazgatási információrendszerek – iránt. A tudományos kompetenciák elsajátítása/elsajátíttatása mellett lehetőséget biztosítunk a tanszék által menedzselt kutatási projektekbe való bekapcsolódásra is.

Mivel a tanszék kutatási profilja rendkívül szerteágazó, tervek szerint a TDK három műhely keretei között működik, úgymint:

  • Közigazgatási menedzsment,
  • Önkormányzatok és településfejlesztés (Urbanisztika),
  • Digitális állam és kiberbiztonság (elődje: E-Közszolgálati TDK)

TDK műhely.

Köszöntő

Kedves Érdeklő!

Sok szeretettel köszöntjük honlapunkon, ami Tudományos Diákkörünket hivatott bemutatni. Látogatásának nagyon örülünk, hiszen ez azt jelenti, hogy tartson bárhol is tanulmányaiban, felkeltette érdeklődést a Tudomány világa. Igen, így nagybetűvel, hiszen TDK-körünk célja minden lehetőséget és támogatást megadni tagjainknak, hogy a Tudomány művelni és ápolni tudják.

Miért is érdemes csatlakozni?

  • Szuper összegyetemi csapattal ismerkedhet meg, hiszen tagjaink között más karok hallgatói is vannak.
  • Izgalmas szakmai programok (előadások, workshopok, konferenciák, poszterversenyek) és interaktív szórakoztató programok (kirándulások, szabadulószobás játékok, közös esték).
  • Érdekes, minden tudományterületen: államtudomány, jogtudomány, közgazdaságtudomány, műszaki tudományok, rendészettudományok, hadtudományok területéhez is kapcsolódó kutatási témák közül választhatod ki kedvencedet.
  • Rendkívül felkészült, a saját kutatási területükön nemzetközileg is elismert oktatók nyújtanak segítséget szakmai és tudományos munkád során.
  • AZ ITDK és OTDK versenyeken való részvétel többletpontokat ad minden ösztöndíj pályázatakor, előnyt jelent kollégiumi jelentkezéskor.
  • TDK versenyre készített dolgozatot befogadtathat szakdolgozatnak vagy diplomamunkaként is.

Reméljük felkeltettük érdeklődését és hamarosan tagjaink között köszönthetjük!

Tanszékünk oktatói által javasolt TDK témák

A szűrhető, rendezhető és kereshető lista (táblázat) letölthető itt.

KIT TDK témakörök.xlsx
Excel letöltése