NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Hírek, események, rendezvények

Innovatív Tanszék 2022

Innovatív tanszék díjat nyert a tanszék

Az idei évben az a megtiszteltetés érte tanszékünket, hogy nekünk ítélte az egyetem vezetése az "INNOVATÍV TANSZÉK" díját. Az elismerés Budai Balázs Benjámin tanszékvezető vette át 2022. november 9. díjátadóval egybekötött Kretatív Tanítási Program eseményén. A tanszéket Orbán Anna, és Bányász Péter képviselte a tanszéket.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Körkép, korkép

Nemes Ferenc, az MTA doktora, professor emeritus visszaemlékezései

Tózsa István egyetemi tanár, az egykori BCE Közigazgatás-szervezési és Urbanisztikai Tanszék vezetőjének ajánlása az NKE tudományos platformján (ezen a linken) olvasható.

A visszaemlékezéseket olvasva társadalmi „kórképet” és körképet kaphatunk az elmúlt hatvan esztendőről, sőt: vezetéstani szakmai ismeretekre is szert tehetünk.

Ezért szeretettel ajánljuk minden érdeklődő figyelembe Nemes professzor úr visszaemlékezéseit, amely ezen a linken érhető el.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem 
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar 
Közszervezési és Infotechnológiai Tanszék 

 

Versenyfelhívás

MCC-DJP Smart City Challenge 2021

Az MCC Smart City Challenge egy innovatív gondolatokra, azok kidolgozására és megvalósíthatóságára épülő, interdiszciplináris csapatverseny egyetemisták számára. A 2021- es verseny témája a smart environment, annak leágazásai és fejlesztési, integrálási lehetőségei mind a kis- és középvárosokban, mind pedig a falvakban.

A témáról röviden

A Smart Environment a jövő városainak veleje. Olyan, a 21. században divatos megoldásokat foglal magába, mint az okos vízfelhasználás, az eső- és szennyvíztisztítás, a városi levegőminőség és ezáltal az egészség javítása, a hulladékok hasznosítása, felhasználása és kezelése, a felhőalapú közterületi infokommunikációs szolgáltatások, vagy éppen a robotok intelligens használata. Mindezek természetesen a megfelelő energetikai hálózatokon keresztül, az okos épületek, épületegyüttesek digitális megoldásainak felhasználásával, infokommunikációs technológiai utakon haladva, nyitott adatkezeléssel valósulnak meg. Minden esetben három fő cél adott egy fejlesztés kidolgozásánál:

  • a klimatikus hatások és esetleges katasztrófák hatásainak csökkentése
  • az erőforrásigények minimalizálása, és
  • a megoldások hosszú távú fentarthatósága.

A 2021-es Smart City versenyre ehhez hasonló megoldásokat várunk a jelentkezőktől, amelyeket aztán szakmai oldalról érkező segítőinkkel megvizsgálnak, kibontanak, elemeznek, kidolgoznak, és végül az elkészült tanulmányokat a döntő szakmai zsűrije előtt prezentálják.

A teljes versenyfelhívást ITT olvashatják.