NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Tudományos Diákkör

Közgazdaságtani és Nemzetközi Gazdaságtani TDK

TDK vezető oktatói: Czeczeli Vivien és Marton Ádám

TDK titkár: Benczik Boglárka

Email: marton.adam@uni-nke.hu

A közgazdaságtani kérdések vizsgálata szorosan kapcsolódik az állam- és közigazgatás-tudomány, valamint a nemzetközi kapcsolatok témaköreihez. Épp ezen oknál fogva jött létre a Közgazdaságtani és Nemzetközi gazdaságtani TDK. Kiemelt célunk, hogy a közgazdaságtan egyes részterületei iránt érdeklődők számára platformot biztosítson, s érdeklődésükhöz igazodóan a tananyagon túlmutató szakmai, tudományos és módszertani ismereteket nyújtsunk. Ennek különböző módozatai kiterjednek a tudományos előadások, módszertani workshopok, szakmai kirándulások szervezésére, valamint a tudományos életpályán történő mindennemű segítség nyújtására; legyen szó prezentációs technikákról, OTDK-ról, tudományos folyóiratcikkekről, poszterekről, tanulmányi versenyekről vagy szakmai pályázati lehetőségekről.

A TDK kör által érintett vizsgálati területek lefedik a közgazdaságtudomány összes részterületét, valamint olyan aktuális témakörökkel foglalkozik, mint a mesterséges intelligencia, a klímaváltozás, az idősödő társadalom, a kriptovaluták, a kereskedelmi háborúk vagy az afrikai kontinens fejlődésének gazdasági és társadalmi aspektusai.

Miért a Közgáz TDK?

·         a közgazdaságtan az élet minden területét átszövi

·         felkészült oktatóink, magas tudományos színvonalon képviselt munkával lefedik a közgazdaságtan részterületeinek teljes palettáját

·         megismerheted a legújabb trendek gazdasági vonulatait

·         aktuális témákat boncolgató, s a felmerülő gazdasági problémákra reflektáló tudományos előadások, szakmai versenyek

A Közgazdaságtani és Nemzetközi gazdaságtani TDK keretében folyamatosan várjuk az érdeklődő, s csatlakozni vágyó hallgatók jelentkezését, a fenti elérhetőségen vagy a félévente megrendezésre kerülő Infoestünkön.

A Közgazdaságtani és Nemzetközi Gazdaságtani Tanszék oktatói által ajánlott TDK témák listája itt érhető el.

Amennyiben nem találod a számodra legmegfelelőbb témakört a listában, de szeretnél közgazdaságtanból TDK dolgozatot készíteni, úgy ne habozz, s írj nekünk a kozgazdtdk@office.uni-nke.hu email címre, s mi segítünk Neked.