NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Bemutatkozás

A Digitális Média és Kommunikáció Tanszék bemutatkozása

A közszolgálati – és kiemelten a diplomáciai – kommunikáció digitalizációs folyamatai olyan új potenciált jelentenek, amely témának dedikált kutatási és oktatási műhelyként a tanszékünk nemcsak hazánkban, hanem Európában is egyedülálló módon tud az oktatási-kutatási innovációhoz hozzájárulni. Ezt erősítheti a nemzetköziesítés folyamatában a már meglévő szakmai kapcsolatrendszer tanszékre történő bevonása (többek között német, olasz, görög, cseh, romániai partnerekkel).

A tanszékhez kötődnek a már korábban létrejött kutatócsoportok vizuális manipuláció, illetve tudománykommunikáció témákban (CGI-Deepfake Kutatócsoport, TudCom Tudománykommunikációs Kutatócsoport), így a Tanszék az oktatási feladatai mellett kutatóműhelyként is működik majd. A kutatásokat elősegíti a Filológia.hu folyóirat Tanszékhez kapcsolódása: a 2010-ben alapított, „A” minősítésű MTA-folyóirat, amely 2023-tól a Ludovika Egyetemi Kiadó gondozásában jelenik meg, a tanszék munkatársainak főszerkesztői és szerkesztői közreműködésével.

A Digitális Média és Kommunikáció Tanszék 2023. január 1-jétől a Társadalmi Kommunikáció Tanszékből kiválással jött létre, erősítve ezzel Egyetemünkön a közszolgálat, digitalizáció és kommunikáció területének új szinergiákat lehetővé tevő kutatását és oktatását.

A tanszék alapító vezetője: dr. Veszelszki Ágnes, munkatársai: dr. Kovács Gábor egyetemi docens, Szabó Kincső egyetemi tanársegéd.