NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

BEMUTATKOZÁS

Bemutatkozás

 

Az Állam – és Jogtörténeti Tanszék Tudományos Diákkörének legfőbb célkitűzései:

1. A történelmet kedvelő hallgatók érdeklődését és tudását még inkább elmélyítse és specifikálja az államtudomány és jogtörténet területére. Programjaink a hagyományos kereteken túllépve, interaktív módon igyekeznek ezt szolgálni.

2. Azok a hallgatók, akiket komolyabban foglalkoztat a téma folyamatos tájékoztatást kapnak a tudomány területén adódó lehetőségekről (versenyek, publikációpályázatok, ösztöndíjak) és segítséget nyújtunk nekik az ebben való kiteljesedésre.

3. Legfontosabb célunk, hogy a TDK afféle hidat képezzen a tanszéki oktatói és az érdeklődő hallgatók közt és lehetőséget teremtsen kiváló, szakmai jellegű kapcsolatok kialakítására is.

 

A tudományos diákkörbe való felvétel folyamatos, az érdeklődő hallgatók jelentkezését szeretettel várjuk! A tagság feltétele minimum 2 eseményen való részvétel és a féléves beszámoló megírása.

 

Miért válassz minket? 

•       Témában neves oktatók segítik a tudás elsajátítását

•      Lehetőség nyílik az intézménylátogatásokon – Parlament, alkotmánybíróság, Terror háza, börtönegység – szakmabeli emberektől kérdezni, „kulisszák mögé lesni”

•      Saját háziversennyel rendelkezik – intézményi, országos forduló

•      Szakmai előadások színesítik a hétköznapi órákat

 

Elérhetőségek:

nke.ajttdk@gmail.com

https://www.facebook.com/MAJTDK/

 

A TDK vezető oktatója:

Dr. Horváth Attila - tanszékvezető, egyetemi tanár

A TDK titkára:

Fedeles Márta