NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

International Cybersecurity Studies mesterképzési szak

International Cybersecurity Studies mesterképzési szak

(2 féléves nappali-blended learning munkarendű képzés)

Kibervédelem a nemzetközi térben

Szakfelelős: Dr. Szádeczky Tamás

A szak elsősorban külföldi, vagy külföldön munkát vállalni szándékozó magyar tapasztalt kollégák számára, második mesterszakként hirdetjük. A képzés különlegessége, hogy blended learning képzési formában tervezzük, tehát minden hétre vannak végrehajtandó feladatok, de egy félévben csak három hét jelenléti idővel tervezünk a külföldi hallgatók beutazásának megkönnyítése céljából. A képzés a magyar nyelvű kiberbiztonsági mesterszak alapján, de nem ahelyett került kialakításra.

A területet megalapozó jogi és informatikai ismeretek elsajátítása után a hallgatók a biztonsági szabványokkal és jogi szabályozásokkal, a kockázatértékeléssel, majd az információbiztonság technikai alapjaival ismerkednek meg. A továbbiakban a kiberbiztonság nemzetközi, katonai és rendészeti területein tesznek szert mélyebb ismeretekre, nem elsősorban európai, hanem nemzetközi fókusszal. A képzésbe neves külföldi előadókat is bevonunk.

Az ICS mesterszakot az informatikai, az államtudományi, rendészeti és katonai mesterszakokon végzetteknek egyaránt ajánljuk. A szakmai angol nyelv ismerete elengedhetetlen.

Hatályos képzési és kimeneti követelmények