NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Miért az NKE - ÁNTK?

Miért az ÁNTK?

 

Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar (ÁNTK) a hazai és nemzetközi közigazgatási szakemberek képzésének bázisintézménye, amely 2019-ben kezdte meg működését az Államtudományi és Közigazgatási, valamint a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karok összevonásával. Az egyesített kar kiemelt feladata, hogy egységes szemlélet alapján biztosítsa a szakmai utánpótlást a kormányzati és közigazgatási szervek számára, továbbá a külképviseleteken, illetve a hazai közigazgatás külügyi és európai integrációs érintettségű területein. A munkáltatók igényeinek megfelelően kialakított, gyakorlat- és problémaorientált elemekből álló képzési programjai mind a hazai közigazgatás, mind a nemzetközi és európai uniós intézmények nemzetközi feladatainak ellátásához szükséges ismeretekkel és készségekkel felruházzák a hallgatókat. 

Az egyedülálló, magyar és angol nyelvű képzési kínálat, a külföldi ösztöndíj-lehetőségek és gyakornoki programok versenyképes tudást nyújtanak a végzettek számára. 

Az ÁNTK Budapest egyik legújabb és legmodernebb oktatási campusán, a Ludovika Campuson működik, amelyhez egy 600 férőhelyes, kiválóan felszerelt kollégium tartozik.

 

Az ÁNTK aktuális felvételi évre vonatkozó képzési meghirdetései elérhetők a Felvi.hu oldalán a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatóban.

A felvételi eljárásról és a meghirdetett képzésekről további információk érhetők el az NKE Felvételi oldalán.