NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Neves külföldi professzor látogatott Karunkra – Jan Roggenkamp „AI and Data Protection” előadása és workshopja

2024. szeptember 9-én Karunk rangos vendéget fogadhatott: Prof. Dr. Jan Dirk Roggenkamp, a Berlini Gazdaságtudományi és Jogi Egyetem elismert professzora látogatott el hozzánk. Professzor úr Németországban elsősorban rendészeti és adatvédelmi jogra specializálódott, mely területeken számos nemzetközi szakmai tapasztalattal rendelkezik.

A látogatás kiemelkedő szakmai pillanata egy tartalmas előadás és workshop volt, amelynek középpontjában az „AI and Data Protection” témája állt. Roggenkamp professzor Kiberbiztonsági Tanszékünk munkatársainak tartott workshopjában a mesterséges intelligencia szabályozásával és használatával kapcsolatos legfontosabb kihívásokat vizsgálta meg, különös tekintettel az államigazgatási és rendészeti aspektusokra.

Az előadás során részletesen bemutatta, hogyan alakítják át a mesterséges intelligencia technológiák a jogi és szabályozási környezetet, valamint milyen hatásokkal járnak ezek az innovációk a kiberbiztonság és adatvédelem területén. A workshop lehetőséget adott a tanszék munkatársainak, hogy elmélyítsék tudásukat, és közvetlenül a professzortól kérdezzenek az AI jogi és etikai vonatkozásairól.

Az esemény megerősítette Tanszékünk elkötelezettségét a mesterséges intelligencia és a kiberbiztonság legújabb kérdéseinek kutatása és oktatása iránt. A workshop után, szabadabb informális egyeztetés zajlott jövőbeli AI kutatási lehetőségekről.