NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Együttműködési megállapodás a Civilisztikai Tanszék és a Magyary Zoltán Szakkollégium között

Június 6-án Dr. Auer Ádám a Civilisztikai Tanszék tanszékvezetője és Dr. Szabó Máté Csaba a Magyary Zoltán Szakkollégium igazgatója aláírta a Tanszék és a Szakkollégium közös szervezésében működő Magánjogi Kutatóműhelyről szóló együttműködési megállapodást. A Kutatóműhely még 2019-ben indult el, célja a szakkollégista hallgatók bevonása a Tanszéken zajló tudományos munkába és folyamatban lévő kutatásokba.

A Kutatóműhely működése során a résztvevő hallgatók a magánjog területéről valamely meghatározott tágabb témakörben választanak maguknak egy-egy kutatási témát, amelyben önálló kutatómunkát végeznek a Tanszék oktatóinak vezetésével. A közös munka kiemelt célja, hogy a hallgatók kutatási eredményeiket végül tudományos diákköri dolgozat formájában bemutassák az Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

Az együttműködési megállapodás megkötésével a Tanszék és a Szakkollégium megerősíti azon elhatározását, hogy az elkövetkezendő félévek során is folytatják a közös munkát és a Magánjogi Kutatóműhely tovább fog működni.

Szöveg: Csibor Ferenc

Képek: Ficzere Norman