NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Szakmai mentor program indul a nemzetközi igazgatás alapképzésen

Dr. Varga Réka Dékán Asszony kezdeményezésére a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar nemzetközi igazgatás alapképzés magyar nyelvű szakán szakmai mentorprogram kerül bevezetésre a másodéves hallgatók számára felmenő rendszerben. Az induló évfolyamot a 2023/2024. tanévben felvételt nyert nappali munkarendű hallgatók jelentik.

A szakmai mentor program három szakmai mentor közreműködésével valósul meg, akik szakterületük kiemelt elméleti és gyakorlati képviselői, megfelelő szakmai tapasztalattal és kapcsolati hálóval rendelkeznek a hazai és nemzetközi igazgatás területén. Az első évben Dr. Varga Réka Dékán Asszony (Nemzetközi jog és szervezetek), Csaba Tamás közszolgálati egyetemi docens (Külügyi kapcsolatok) és Zalai Csaba (Európai Unió) közszolgálati egyetemi tanár vesz részt mentorként a programban.

A program célja, hogy miután az első évet teljesítik a hallgatók szakmai mentorálásban részesüljenek karrierterveik megvalósításához. Képzésük ideje alatt a mentor segíti őket a szakmai céljaik megvalósításában, így tanácsot tudnak adni számukra a tudományos dolgozataik témájával és tartalmával kapcsolatban, esetleges folyóiratcikkek megjelentetésében, szakmai gyakorlati helyek kiválasztásában vagy Erasmus mobilitás tervezésében. A szakmai mentor és a hallgatók közötti kapcsolattartás megvalósulhat egyéni konzultációk formájában, vagy az adott mentorhoz tartozó hallgatók csoportos megbeszélési formájában, esetlegesen meghívott vendégek bevonásával.

Szöveg: Dr. Ördögh Tibor