NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Újra „YouMájtWin” közigazgatás-történeti tanulmányi verseny

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar Állam- és Jogtörténeti Tanszékének szervezésében valósult meg a már sokéves hagyománnyal rendelkező YouMájtWin közigazgatás-történelmi vetélkedő május 15-én. A verseny célja, hogy lehetőséget biztosítson a tudás elmélyítésére és bővítésére, valamint gyakorlási lehetőséget nyújtson a vizsgaidőszakot megelőzően. Az idei esemény feladatai főként a 19-20. század eseményeinek feldolgozását célozták.

A megmérettetésre minden eddiginél többen neveztek, így az első fordulóban több mint nyolcvan nappali és levelezős szakos hallgató mérhette össze tudását a tesztszerű, gondolkodtató történelmi kérdésekkel. A második körbe bejutott huszonkét versenyző történeti események és személyiségek felismerésére, valamint törvények, régi híradások és források bemutatására, a hazai alkotmányfejlődés szempontjából kimagasló dokumentumokat felismerve vállalkozott jó válaszok összeállítására.

A vetélkedőn első helyezést ért el Timár Beatrix, másodikként Koppány Levente állhatott a dobogóra, a harmadik helyet pedig Duboviczki Miklós Marcell szerezte meg. Az első három helyezett oklevelet, könyvutalványt és egyéb nyereményeket vehettek át. A tanszék a második fordulóban szereplők teljesítményét és eredményét könyvjutalommal és megajánlott jeggyel honorálta.

 

Szöveg: Barna Attila

Fotó: Szilágyi Dénes 


Címkék: YouMájtWin