NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Magyarok Európáért díjban részesült az Európai Tükör folyóirat szerkesztősége

 

A május 9-i Európa-nap az európai béke és egység ünnepe. Az idei Európa-nap alkalmából Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter és Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője adta át Budapesten a Magyarok Európáért díjat.
 
Az idei év egyik díjazottja az Európai Tükör folyóirat szerkesztősége, amelynek képviseletében Dr. Koller Boglárka szerkesztőbizottsági elnök vette át az elismerést. 

A szerkesztőség tagjai Kecsmár Krisztián, Koller Boglárka, Orbán Endre és Pásztor Szabolcs.

Az Európai Tükör a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos folyóirata, melynek elsődleges célja, hogy valós képet adjon az európai integrációs folyamatokról és kihívásairól a harmadik évezred elején. A lap földrajzi fókusza az Európai Unió és ezen belül Kelet-Közép Európa, illetve Magyarország. A tárgyalt tudományterületek között kiemelt szerepet kapnak a közgazdaság-tudomány, a jogtudomány, a politikatudomány és ezek határterületeinek legfontosabb kérdései és aktualitásai. A folyóirat nagyban hozzájárul az uniós szakpolitikákról folytatott szakmai tudományos párbeszéd megteremtéséhez.

Az Európai Tükör elődjét a Külgazdasági és Külügyminisztérium adta ki, amely 2017-ben mondott le a Nemzeti Közszolgálati Egyetem javára a kiadói jogairól, így az egyetem kiadásában valósult meg a lap újraindítása. A nagy múltú tudományos és szakmai folyóirat újraindításakor célul tűzték ki, hogy pótolják az Európai Unióval kapcsolatos tudományos cikkek egy folyóiratban történő megjelenését. A szerkesztőség elkötelezett és eredményes munkájának köszönhetően az Európai Tükör jelenleg az Európa-tanulmányok multidiszciplináris terület magyar és angol nyelven megjelenő vezető hazai tudományos folyóirata. Az átadott díj a szerkesztőség összes munkatársának közös elismerése.

Forrás: https://hungary.representation.ec.europa.eu/magyarok-europaert-az-europai-tukor-folyoirat-szerkesztosege-es-szarka-judit-az-idei-dijazottak-2024-05-09_hu?prefLang=en