NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Nem minden hős visel köpenyt

Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karon működő Magyary Zoltán Szakkollégium komoly hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalás gyakorlatára, ennek jegyében szervezte meg április 29-én az egyetemi véradó napot a Magyar Vöröskereszt szakmai támogatásával.

Az eseményt Bartóki-Gönczy Balázs, a kar tudományos dékánhelyettese nyitotta meg. A szervezést és regisztráció adminisztratív feladatait a szakkollégium tagjai látták el, míg a magát véradást az Országos Vérellátó Szolgálat ápolói bonyolították. A regisztráció után a résztvevők egészségügyi ellenőrzésen estek át, amely magában foglalta az alapvető fizikai vizsgálatot és a vércsoport meghatározást.

A véradás fontosságát hangsúlyozva a szervezők külön kiemelték, hogy minden egyes adománnyal három életet menthetünk meg. A közösségi részvétel kritikus fontosságú a sürgősségi ellátások és műtéti beavatkozások sikeressége szempontjából.

A Magyary Zoltán Szakkollégium tagjai köszönetet mondanak annak a 89 egyetemi polgárnak – hallgatónak és dolgozónak – akik véradóként részt vettek az eseményen, hozzájárulva ezzel az ország vérellátásának biztosításához.

 

Szöveg: Ipacs-Szabó Noémi, Szabó Máté Csaba