NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Pályázati lehetőségek: Visegrad Fund – ösztöndíj sémák

„College of Visegrad+ Weekend University” címmel többnapos „hétvégi egyetemi” eseménysorozat zárult egyetemünkön.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett rendezvény "College of Visegrad+ Weekend University" program keretében mutatta be Petr Mareš, a Nemzetközi Visegrádi Alap ügyvezető igazgatója, valamint Merenics Éva projekt koordinátor a Visegrad Fund hallgatói és kutatói mobilitási programjait, pályázati lehetőségeit „International Visegrad Fund – Opportunities for scholarships, youth exchanges and grants for projects” címmel.

Visegrad Fund mester-, posztgraduális- és posztdoktori képzésben részt vevő hallgatókat és kutatókat támogat minden tudományterületen és bármely nyelven, legfeljebb két szemeszteren keresztül Közép- és Kelet-Európa több mint 190 akkreditált felsőoktatási intézményébe.

Számos ösztöndíjprogram nyílik meg egy naptári év során a V4 országokban tanulók, oktatók és kutatók számára.

A mesterszakos hallgatók számára kiírt Visegrad Scholarship Program jelentkezési feltétele, hogy a kérelmező V4-es országok állampolgára legyen, ám pályázata állampolgársága szerinti országától eltérő fogadó intézményhez irányuljon.

A program előnye, hogy Erasmus+ ösztöndíjban részesült hallgató is támogatható. Ugyanakkor előnyben részesülnek a korábban nem támogatott pályázók, illetve a V4 régió szempontjából releváns tanulmányi/kutatási témával rendelkezők.

A legfrissebb, folyamatos jelentkezésű Visegrad Fellowship Program minden PhD oktatásban részt vevő vagy doktori fokozattal rendelkező számára vonzó lehetőségeket kínál. Az ösztöndíjak 2-10 hetes időtartamra szólnak, amely során az adott ösztöndíjasnak konkrét kutatási projektet kell lefolytatnia (vagy abban részt vennie), előadás(oka)t vagy szemináriumokat tartania egy felsőoktatási intézményben, illetve kutatnia nyilvános archívumban vagy könyvtárban. Az angol nyelvű pályázatot bármely témakörben beadhatja a jelentkező.

A hallgatók, valamint az oktatók és kutatók számára kiírt pályázatokkal kapcsolatos információk, jelentkezési feltételek és korábbi pályázatok beszámolói elérhetőek az alábbi online felületeken és a letölthető prezentációban.

Minden pályázati időszak első felében szakmai pályázati segítség is igényelhető.

Látogassanak el a Visegrad Fund honlapjára, jelentkezzenek hírlevelükre, érdeklődjenek a lehetőségekről és nem utolsó sorban pályázzanak!

Ösztöndíj-sémák és kapcsolódó tudnivalók gyűjteménye

Visegrad Grants pályázatok és kapcsolódó tudnivalók gyűjteménye

Projekt-adatbázis (több szempont alapján kereshető, szűrhető)

Korábban sikeres pályázatok listái

 

Prezentáció:

Visegrad_Fund_Info_Session-Ludovika_University_of_Public_Service_April 2024_compressed

 

Szöveg: ÁNTK Nemzetközi Osztály


Címkék: nemzetközi ÁNTK