NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Nemzetközi hallgatókat fogadott az ÁNTK

Megtartották a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának (ÁNTK) hagyományos Orientation Day elnevezésű rendezvényét, ahol a 2023/2024-es tanév második félévét megkezdő 27 Erasmus+ ösztöndíjas hallgató a többi között tájékoztatást kapott az egyetem történetéről, hagyományairól, a tanórákról, a félév tervezett menetéről, illetve az angol nyelvű képzésekről február 8-án a John Lukacs Társalgóban.

Zachar Péter Krisztián, a kar nemzetközi dékánhelyettese örömét fejezte ki, hogy a jelenlévők egyetemünket választották tanulmányaik helyszínéül. Majd Varga Réka, az ÁNTK dékánja üdvözletét átadva Zachar Péter Krisztián elmondta a résztvevőknek, hogy a dékán arra kéri őket, használják ki, hogy az NKE-n tanulnak, használják ki a campus, a kar és a kurzusok adta lehetőségeket.

Zachar Péter Krisztián kiemelte, hogy az NKE egyik legfontosabb célja a nemzetköziesítés, azaz hogy minél több külföldi oktató, kutató és tanuló érkezzen az intézménybe. Ennek szellemében számos nemzetközi konferenciát és programot rendez egyetemünk, amelyen az Erasmus+ ösztöndíjjal érkező hallgatóknak is érdemes részt venniük, hogy az elismert szakértők gondolatai által szélesítsék látókörüket. Ennek kapcsán a  dékánhelyettes megemlítette az egyetem Eötvös József Kutatóközpontját és a Ludovika Nagyköveti Fórum rendezvényt is mint a nemzetközi események fontos platformjait.

Zachar Péter Krisztián kitért az egyetem doktori képzéseire is, és javasolta a hallgatóknak, hogy felsőfokú tanulmányaik befejeztével térjenek vissza az NKE-re és válasszák a Közigazgatás-tudományi Doktori Iskolát PhD-képzésük helyszínéül. A dékánhelyettes hangsúlyozta továbbá, hogy a kar képzései a világpolitika jelen kihívásaira, változásaira készítik fel a hallgatókat. Arra kérte őket, hogy éljenek az NKE által biztosított egyedülálló lehetőségekkel és legyenek a campus közösségi életének szerves részei, ugyanakkor ne feledkezzenek el felfedezni befogadó országuk kulturális értékeit.

A kurzusfelelősök közül Tanács-Mandák Fanni videóüzenetben köszöntötte a jelenlévőket, Kajtár Edit, Pásztor Szabolcs, Bartók András, Varga András jelenléti formában szintén köszöntötték a külföldi hallgatókat és bemutatták az ÁNTK nemzetközi képzéseit. Almási Szilvia, Darhota Gergő és Artner Zsombor pedig technikai információkkal látta el a hallgatókat. A HÖK Nemzetközi Bizottsága részéről Still Péter hívta fel a hallgatók figyelmét a félév során várható hallgatói rendezvényekre és kiemelt eseményekre.

 

Szöveg: Sallai Zsófia

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: Orientation Day