NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Az összetartozásban rejlik az ÁNTK ereje

Az oktatók és a hallgatók kitartása, elhivatottsága és együttműködése tette lehetővé, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kara (ÁNTK) tovább fejlődjön – fogalmazott köszöntőjében Varga Réka dékán az ÁNTK karácsonyi ünnepségén az Oktatási Központ Aulájában december 12-én. „Büszkén jelenthetjük ki, hogy számos pozitív fejlemény történt a karunkon, az új kezdeményezések és programok eredményeként még erősebbek és sokszínűbbek lettünk és leszünk továbbra is” – jelentette ki Varga Réka. Emlékeztetett: az Ukrajnában dúló háború kihívások elé állította az ÁNTK-t, de az oktatók elszántsága, a hallgatók alkalmazkodóképessége, és a kar összetartása lehetővé tette, hogy sikeresen kezeljék ezt a kihívást is.

„A kutatások terén elért eredményeink mellett a hallgatóink egyre aktívabban vesznek részt a különböző programokban és eseményeken” – részletezte. Példaként említette a soros magyar európai uniós elnökségre való felkészülést, illetve a közelmúltban lezajlott Kormányzati Szakmai Napot, amelyhez hasonló szervezését tervezik a tavaszi félévben is.

„Az oktatási területen is számtalan változás történt, a tanterveink folyamatosan fejlődnek annak érdekében, hogy a lehető legversenyképesebb képzést tudjuk nyújtani a hallgatóknak” – emelte ki Varga Réka. Hangsúlyozta: az innovációra és a technológiai fejlődésre való reagálás teszi lehetővé azt, hogy az ÁNTK hallgatóit még jobban felkészítsék az előttük álló kihívásokra. A dékán megköszönte az ÁNTK oktatóinak és hallgatóinak a kitartást, az elhivatottságot és az együttműködést. Rámutatott ugyanakkor, hogy az ünnepek ideje arra is emlékeztet bennünket, milyen fontos az egymás iránti szeretet, tisztelet és a közösség ereje.

Az eseményen Gorosics Gergő olvasta fel Juhász Gyula Karácsony felé című versét, majd a Ludovika Big Band tette ünnepélyessé a hangulatot világhírű karácsonyi slágerek előadásával.

 

Szöveg: Szabó Réka Zsuzsanna

Fotó: Szilágyi Dénes