NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Európa kihívásai – Kari díjazottak az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma TikTok pályázatán

Milyen kép él benned Európáról? Szerinted milyen kihívások előtt áll az Európai Unió és hogyan lehetne ezeket legyőzni? Hogyan képzeled el a jövődet kontinensünkön?

Az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma TikTok pályázatot hirdetett Európa kihívásairól. A pályázati anyag videója egy minimum 15, maximum 60 másodperces hosszúságú TikTok kisfilm lehetett. A pályázati felhívás szerint a Minisztérium a fiatal generáció megszólításával lehetőséget nyújt arra, hogy a hazánkban élő ifjúság kreativitásával bemutassa, ők miként látják kontinensünk kihívásait, milyen kérdések megoldása hárul döntéshozóink vállaira.

A versenyen Barják Dorottya, Karunk hallgatója, a Karon működő Dékáni Stratégiai Tanácsadó Iroda munkatársának pályamunkája első helyezést ért el. A második helyezett Balázsi Boglárka nemzetközi igazgatási szakos hallgató lett, míg megosztott harmadik helyet Nyilas Stefánia, kormányzás és vezetés mesterszak hallgatója ért el. Az első három helyezett számára a Minisztérium brüsszeli tanulmányutat szervez.

A pályaművek az alábbi linkeken keresztül érhetőek el.

 

1.    helyezett: Barják Dorottya, NKE ÁNTK: International Public Service Relations MA I. évfolyam

https://vm.tiktok.com/ZGedM631r/

 

2.    helyezett: Balázsi Boglárka, NKE ÁNTK: nemzetközi igazgatási BA III. évfolyam

https://vm.tiktok.com/ZGeeVK42U/

 

3.    helyezett (megosztott): Nyilas Stefánia, NKE ÁNTK: kormányzás és vezetés MA I. évfolyam

https://vm.tiktok.com/ZM6JtvFdJ/

 

A díjátadásra 2023. november 30-án, Budapesten, az Európa Pontban került sor, melyet egy panelbeszélgetés követett. Az okleveleket Dr. Zsigmond Barna Pál parlamenti államtitkár úr adta át.

 

A díjazottnak ezúton is gratulálunk!