NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Az Év Publikációs Díjával ismerték el az Oroszország Története Kutatóműhely vezetőjének kutatását

Dr. Sashalmi Endre, az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karon működő Oroszország Története Kutatóműhely vezetője Russian Notions of Power and State in a European Perspective, 1462-1725:. Assessing the Significance of Peter's Reign című könyve nyerte el az Eighteenth-Century Russian Studies Association publikációs díját, a Marc Raeff Prize-t.

A díj értékét növeli, hogy nemcsak angol nyelvű, és nemcsak az USA-ban kiadott könyvek pályázhatnak, hanem bármely nyelven írt, bárhol megjelentetett munkák, amelyek kronológiája a 17. század utolsó negyedétől a 19. század első negyedéig terjedő periódust öleli fel az orosz történelemről.

A monográfia előzménye részben az a kutatás volt, amely az Egyetem keretében folyt Dr. Cs. Kiss Lajos professzor úr koordinálásával.

A kutatási eredmények széleskörű nemzetközi visszhangot váltottak ki: a könyv angol nyelvű podcastja szeptemberben jelent meg a New Books Networkön, míg október 6-án Berlinben volt a könyv előadással egybekötött bemutatója, a Zentrum für Historische Forschung Berlin der Polnischen Akademie-n (https://cbh.pan.pl/de).

A podcast elérhető: https://newbooksnetwork.com/russian-notions-of-power-and-state-in-a-european-perspective-1462-1725

A díjról szóló döntés: https://www.ecrsa.org/index.html

Kutatóműhely vezető úrnak ezúton is gratulálunk az elért sikeréhez!