NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

„Maradjanak szenvedélyesek választott szakterületeik, tanulmányaik iránt!”

Állófogadással és bállal ünnepeltek képzésük feléhez érkezve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának (ÁNTK) hallgatói március 8-án, a Ludovika Főépület Dísztermében. Az eseményt az ÁNTK Hallgatói Önkormányzata (HÖK) szervezésében valósult meg, Szabó Renáta harmadéves közigazgatásszervező szakos hallgató moderálásában.

„A mai nap különleges alkalom, lehetőséget ad a visszatekintésre, az eddigi sikerek, elért eredmények, közös emlékek felidézésére” – emelte ki Szabó Renáta megnyitóbeszédében.

„A mai alkalom önökről szól, tanulmányaik félidejéhez értek, ezért szeretném megünnepelni az önökkel közösen elért eredményeket. A közigazgatás, a nemzetközi kapcsolatok, a jog, az államtudomány tanulmányozása nem könnyű feladat. Az összetett politikai rendszerek, jogi struktúrák, kulturális különbségek mély megértést igényelnek, önök mégis úgy döntöttek, hogy vállalják ezt a kihívást, amely iránt, immár tanulmányaik felénél, szeretném kifejezni elismerésemet” – hangsúlyozta köszöntőbeszédében az NKE ÁNTK nemzetközi dékánhelyettese. Zachar Péter arról is beszélt, hogy az NKE a széles értelemben vett köz számára képzi a jövő kimagasló szereplőit. Elhivatottság, odafigyelés, egymás iránti tisztelet és alázatosság szükségesek ennek felismeréséhez, mindez a jelenlevőkben megvan, akik tanulmányaik során eddig is erős elkötelezettségről tettek tanúságot nemcsak a tanulás iránt, de a közösség fejlesztése, az aktív hallgatói közélet megteremtése és ezzel a jövő építése iránt is. Az ÁNTK nemzetközi dékánhelyettese kifejtette: nincs kétsége afelől, hogy a jelenlevő hallgatók az elkövetkező évben, években is kiemelkedő teljesítményt fognak nyújtani az NKE-n. „Biztos vagyok benne, hogy erőfeszítéseik kifizetődnek a közeljövőben, előre haladásuk során pedig arra bátorítom önöket, hogy továbbra is maradjanak szenvedélyesek a választott szakterületeik, tanulmányaik iránt” – fogalmazott Zachar Péter.

„Itt állunk egymás mellett a Felező Bál örömében, emlékezünk az elért eredményeinkre és az összetartozásunkra. Az élet tele van kihívásokkal, de itt vagyunk, hogy támogassuk egymást a céljainkhoz vezető úton. Ünnepeljünk, és adjuk át egymásnak a buzdítást, hogy erőt meríthessünk egy újabb félidőre. Ez az este a közös pihenőnk és a napi fáradalmak elfelejtésének is ideje. Legyen ez az ünnep az összetartozásunk és a sikereink ünnepe!” – hívta fel a figyelmet köszöntőjében Kamrás István, az ÁNTK HÖK elnöke.

 

 

Szöveg: Páhy Anna

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: Felező Bál