NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Elindult a nemzetközi tanév az ÁNTK-n

A 2022/2023-as tanévben közel 50 külföldi hallgató kezdheti meg a tanévet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karán (ÁNTK). A szeptember 5-én tartott hagyományos Orientation Day rendezvényen a hallgatók egyebek mellett tájékoztatást kaptak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem történetéről, hagyományairól, a tanórákról, a félév tervezett menetéről, illetve az angol nyelvű képzésekről.

A jelenlévőket videóüzenetben köszöntötte Varga Réka, az NKE ÁNTK dékánja, aki reméli hogy a nemzetközi hallgatók „emlékezetes időt töltenek az egyetemünkön”. Az Orczy Úti Kollégium Multimédiás Termeiben tartott eseményen Zachar Péter Krisztián, a kar nemzetközi dékánhelyettese arra kérte a külföldi hallgatókat, kövessék figyelemmel a járványügyi rendelkezéseket és tartsák be az ezzel kapcsolatos szabályokat, de közben lehetőleg élvezzék is az ittlétet, kössenek barátságokat és fedezzék fel Budapestet.

Nagy Noémi, Rada Péter, Bartóki-Gönczy Balázs, Marsai Viktor, Pásztor Szabolcs, Szente-Varga Mónika és Szirbik Miklós oktatók videóüzenetben köszöntötték a külföldről érkezett diákokat. „A képzés rólatok szól” – hangzott el az egyik videóban, és valamennyien hangsúlyozták: a személyes találkozás örömmel tölti el őket és remélik, hogy a külföldi hallgatóik is a nagy kedvvel látogatják majd óráikat. Zárásként Artner Zsombor, az NKE ÁNTK Dékáni Hivatal Nemzetközi Osztályának főreferense és Drahota Gergő, a kar Tanulmányi Osztályának nemzetközi tanulmányi referense köszöntötték és igazították el a nemzetközi hallgatókat.

 

 

Szöveg: Pap Melinda

Fotó: Szilágyi Dénes