NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Elhunyt Prof. Dr. Török Gábor professor emeritus

Mély megrendüléssel tájékoztatjuk az egyetemi közösséget arról, hogy Prof. Dr. Török Gábor professor emeritus 2022. augusztus 28-án örök nyugalomra tért.

Mindannyiunk „Török Professzora” 1992-ben kezdte meg oktatói tevékenységét az Államigazgatási Főiskolán, majd a további jogelőd intézményekben tudományos dékánhelyettesként, tanszékvezető egyetemi tanárként, valamint a Civilisztikai Intézet alapítójaként és intézetvezetőjeként támogatta egyetemünk és hallgatóink sikereit.

Professzor Úr oktatói munkája mellett ügyvédként is tevékenykedett, Keszthely Város Tiszteletbeli Magisztrátusa volt, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének kitüntetettje. Számos egyetemi tankönyv, jegyzet köthető a nevéhez. Nyugdíjas éveiben is aktív szerepet vállalt az egyetemi életben, oktatott, különböző jogi folyóiratokban publikált és lektorált, valamint több egyetemi kezdeményezésben és a Kreatív Tanulás Programban is közreműködött egészen élete utolsó napjáig.

Emléke mindig velünk marad; hatalmas tudása mellett is nagylelkű, kedves, közvetlen személyiségét szívünkben megőrizzük.

Nyugodjon békében!


Címkék: gyászhír