Elhunyt Prof. Dr. Török Gábor professor emeritus

Mély megrendüléssel tájékoztatjuk az egyetemi közösséget arról, hogy Prof. Dr. Török Gábor professor emeritus 2022. augusztus 28-án örök nyugalomra tért.

Mindannyiunk „Török Professzora” 1992-ben kezdte meg oktatói tevékenységét az Államigazgatási Főiskolán, majd a további jogelőd intézményekben tudományos dékánhelyettesként, tanszékvezető egyetemi tanárként, valamint a Civilisztikai Intézet alapítójaként és intézetvezetőjeként támogatta egyetemünk és hallgatóink sikereit.

Professzor Úr oktatói munkája mellett ügyvédként is tevékenykedett, Keszthely Város Tiszteletbeli Magisztrátusa volt, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének kitüntetettje. Számos egyetemi tankönyv, jegyzet köthető a nevéhez. Nyugdíjas éveiben is aktív szerepet vállalt az egyetemi életben, oktatott, különböző jogi folyóiratokban publikált és lektorált, valamint több egyetemi kezdeményezésben és a Kreatív Tanulás Programban is közreműködött egészen élete utolsó napjáig.

Emléke mindig velünk marad; hatalmas tudása mellett is nagylelkű, kedves, közvetlen személyiségét szívünkben megőrizzük.

Nyugodjon békében!


Címkék: gyászhír