NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Ősszel is Tudományos Diákköri Konferencia

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karon (ÁNTK) a 2021/2022-es tanév őszi félévében is megrendezték az Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát (ITDK). A december eleji rendezvényen újabb értekezésekben rejlő gondolatok bonthattak szárnyat.

A 2021. évi őszi szemeszterében három tagozatban tizenkilenc pályamunkát értékelhettek a bírálok, és már hagyománnyá váltan az opponensek. A járványhelyzet ellenére, az előírásokat szigorúan betartva a szóbeli előadásokat jelenléti formában hallgathatták meg a zsűri tagjai, akik a kutatott területek szakértőiből, az egyetem oktatói közül kerültek ki.

„Akik először vannak ilyen helyzetben, biztosan érzik a bizsergést, az izgalmat; akik meg az OTDK-n is voltak, már rászoktak és azért vannak itt, mert hiányzik nekik ez a bizsergés” – fogalmazott Deli Gergely, a Kar dékánja. Az ITDK részvétel az első lépés a tudományos életpálya felé, emelte ki. Gratulációit kifejezve úgy fogalmazott: akik nem nyertek, ne csüggedjenek, hanem tanuljanak az építő véleményekből. „A jó tudós nem az lesz, aki most első, hanem aki kitartó” – biztatta a hallgatókat Deli Gergely.

Peres Zsuzsanna, az ÁNTK Kari Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke ismertette az eredményeket és mindazokat, akik Országos Tudományos Diákköri Konferencián megmérettethetik magukat és dolgozataikat. A társadalomtudományokon belül születtek dolgozatok a nemzetközi kapcsolatok elemzéséről is, az állam- és jogtudományi szekció keretein belül pedig adatvédelemmel, fake news-zal foglalkozó pályaművekkel is találkozhattunk.

Az eredmények megtekinthetőek ITT.

 

Szöveg: Pap Melinda Patrícia