NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

A coaching szerepe a vezetőfejlesztésben

Az ÁNTK Emberi Erőforrás Tanszék és a Közszolgálati, HR és Integritás TDK szervezésében az érdeklődő hallgatóság Komócsin Laura MCC, senior executive coach interaktív előadásán vett részt Campusunkon. A téma a megragadó: „Vezetőfejlesztés Budapesttől Londonon át Dubajig – avagy a coaching szerepe a vezetőfejlesztésben.” címet viselte.

Komócsin Laura nemzetközi szinten elismert coach, elkalauzolta hallgatóinkat a coaching rejtelmeibe, ennek keretében betekintést engedett saját coachá válásának izgalmas útjába is. A hazai coaching szakma úttörője számtalan lebilincselő és figyelemfelkeltő történeten keresztül mutatta bel a coaching tevékenység történetét, módszertani alapjait, nagyvállalati aktualitásait, és szakmai fortélyait. Laura ismertette a kétévente lefolytatott Országos Coaching Kutatás eredményeit is, melyből a hallgatók sok érdekességet megtudhattak a coach hivatás sajátosságairól, Magyarországi piaci viszonyairól. Az interaktív előadás során Laura a hallgatói kérdésekre adott válaszai mentén rengeteg, a coachinggal kapcsolatos általános sztereotípia dőlt meg, úgy mint hogy: a coach egy vállalati „kis” pszichológus, a coach egy tanácsadó, a coaching egy fizetett baráti beszélgetés, coachoz az jár aki a kirúgás szélén áll, coachnak bárki kinevezheti magát stb.

A coaching egyik legfontosabb célja, hogy növelje a személyes és a vezetői hatékonyságot. A vezetőfejlesztésben a legmagasabb képzési hatékonyságot kétség kívül az egyénfókuszú, és maximálisan testreszabott coaching biztosítja. Egy jó coaching folyamat hatására a vezetők ráláthatnak saját vakfoltjaikra, rutinszerű napi működésükben változást érhetnek el, megoldhatják személyes vezetési kihívásaikat, elérhetik személyes céljaikat.

Köszönjük az izgalmas szakmai délutánt!

Szöveg: Dr. Paksi-Petró Csilla


Címkék: coaching