NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Sikeresen zárult az ÁNTK Orientációs Napja

Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar Nemzetközi Osztálya a hagyományoknak megfelelően ismét megtartotta az Erasmus+ ösztöndíj programmal érkező hallgatói számára félévi tájékoztatóját, az Orientation Dayt. A mindig a regisztrációs periodusra időzített eseményt ezúttal online formában szervezték, hogy minden hallgató számára elérhetővé tegyék.

Az eseményt a Kar új dékánja, Deli Gergely nyitotta meg, aki kiemelte a külföldi résztanulmányok karakterformáló szerepét, valamint a Ludovika hiánypótló tevékenységét a hagyományok és a modernitás ötvözésében, amely hatással lesz mindenkire, a kampuszon és kijelentette, hogy aki egyszer itt tanult, minden bizonnyal egész életében örömmel lesz „ludovikás”.

Ezt követően a nemzetközi dékánhelyettes, Zachar Péter Krisztián kalauzolta végig a hallgatókat az Egyetem és a Kar történetén keresztül a Kar felépítésén át, az oktatott tematikákat érintve az idegen nyelvű képzések és az e félévben kínált kurzusokig, és nyújtott ízelítőt a kampusz adta szakmai, sportolási és kikapcsolódási lehetőségekről.  Ezután pedig az idegen nyelvű, választható tárgyakat oktatók videóüzeneteit vetítették le, akik bemutatták az általuk oktatott tárgyat és ismertették, milyen témakörrel foglalkoznak.

Artner Zsombor, kari Erasmus hallgatói koordinátor és Drahota Gergő a Tanulmányi Osztály munkatársa az akadémiai szekcióban ismertették az aktuális információkat, valamint a határidőket. A kari HÖK nemzetközi bizottságának bemutatkozását követően hallgatói kérdésekre válaszoltak a munkatársak.

Abban egyetértettek, hogy mindegyik fél örömmel várja a jelenléti oktatást, hiszen az igazi szakmai élményeket csak így lehet megélni, az Erasmus pedig kaland, karrier, közösség.


Címkék: Orientation Day