NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Egy igazi filozófus és jogtudós

„A legnagyobb egyetemi professzorok olyanok, mint a rocksztárok: mikrofon van a kezükben, kisugárzásukkal képesek hatni környezetükre.” Ilyen oktatónak jellemezte Koltay András rektor Tamás András professzort, akit 80. születésnapja alkalmából köszöntöttek kollégái, tanítványai és barátai.

„Szórakoztató egyéniség, nála csak az bukik, aki hülye. Vizsgái műveltségi vetélkedővel érnek fel. Félelmetesen nagy tudású, jó humorú professzor, első osztályú szakember” – idézte a hallgatók véleményét Koltay András a professzor születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora a közös emlékek felelevenítésén túl elmondta, hogy Tamás András munkássága azért is jelentős, mert tudásával három egyetem jogi képzésének felépítéséhez is hozzájárult.

Kis Norbert fejlesztési rektorhelyettes köszöntőjében visszaemlékezett a több évtizedre visszanyúló munkakapcsolat főbb állomásaira, és arra is kitért, hogy hiánypótló művek kerültek ki a tudós kezei alól a természetvédelmi jog és a környezetvédelmi szabályozás területén. „Egyike volt azon kollégáknak, akiktől tanulni lehet – mester, aki sokszor a hallgatásával vagy épp a «nem-cselekvésével» tanított” – köszönte meg a közös munkát tanárának, kollégájának és barátjának Kis Norbert.

A jogtudós születésnapjára készített ünnepi kötet 64 kolléga kiváló tanulmányát és számtalan aktualitást, érdekességet is tartalmaz Tamás András életművéből.

 

Szöveg: Zavodnyik Blanka

Fotó: Szilágyi Dénes 


Címkék: Tamás András