NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

ÁNTK ITDK

A többi között az Európai Unióval kapcsolatos, valamint biztonsági jellegű témákkal is foglalkoztak azok a pályaművek, amelyekkel az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciáján vettek részt az intézmény hallgatói.

A 2021. évi tavaszi szemeszterben három szekcióban 38 pályamunkát értékelhettek a bírálok és az opponensek. A szóbeli előadásokat online hallgathatták meg a zsűri tagjai, akik a kutatott területek szakértőiből, az egyetem oktatói közül kerültek ki. „Azért szeretjük a TDK-hallgatókat, mert mindig többet akarnak tudni, mint a tantermi minimum és ezzel jobb teljesítésére sarkalják oktatóikat is” – fogalmazott Smuk Péter, a kar dékánja.

Peres Zsuzsanna, az ÁNTK KTDT elnöke köszöntőjében kiemelte: külön öröm, hogy az OTDK félévben is ennyi pályázót köszönthetnek a tudomány világában. A társadalomtudományokon belül születtek dolgozatok a magyar kapcsolatokat elemző szempontból is, az állam- és jogtudományi szekcióban pedig az Európai Unióval foglalkozó pályaművekkel is találkozhattunk. A had- és rendészettudomány területein belül a biztonsági tanulmányok szerepelt a legkedveltebb témák között.

Szöveg: Pap Melinda


Címkék: ÁNTK KTDT