NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Ismét lehet pályázni az Európai Közszolgálati Díjra

 

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Európai Közigazgatási Intézet (EIPA) tájékoztatja a magyar közigazgatás vezetőit, érdekeltjeit, hogy idén immár nyolcadik alkalommal, indul útjára az Európai Közszolgálati Díj 2021 (European Public Sector Award, EPSA 2021) pályázata. A közigazgatás európai kiválósági díjat az EIPA 10 európai tagország, köztük Magyarország támogatásával kétévente hirdeti meg.

A díjra nívós közigazgatási megoldásokkal, jó gyakorlatokkal pályázhatnak a közszféra minden szintjéről – helyi, megyei vagy országos - a közigazgatási szervezetek. Magyarország 2015-ben a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javításával, a kormányablak, egyablakos ügyfélszolgálati reformmal nyerte el az Európai Közszolgálati Díjat, míg 2019-ben a jogalkotást támogató ParLex-szel került a törvényalkotás elektronizációja terén a hazai közigazgatás Európa élvonalába, melyet az európai közösség az EPSA „Best Practise” különdíjával jutalmazott.

 

Idén az Európai Közszolgálati Díjra az alábbi három témában jelentkezhetnek közigazgatási reformokkal, megoldásokkal a közigazgatási szereplők:

1. Digitális közigazgatás

2. Zöld közigazgatás

3. Innovatív közigazgatás

Az angol nyelvű pályázati felhívás az EPSA honlapján elérhető el.

A díjra olyan közigazgatási gyakorlatokkal lehet pályázni, amelyek már megvalósultak vagy a megvalósításuk folyamatban van és már mérhető, kimutatható eredményekkel szolgálnak.

 

Pályázatok benyújtásának határideje: 2021. május 10.

Jelentkezési feltételek és alkalmassági kritériumuk:

-          A fő pályázó a közszektorhoz tartozó egyén vagy szervezet, de társként megjelenhetnek civil szervezetek vagy gazdasági társaságok.

-          A jelentkezési lap angol nyelvű kitöltése.

-          A benyújtott projekt célja összhangban van EPSA 2021 kiírásában megjelöltekkel.

Az Európai Közszolgálati Díj, mint a közszféra kiválóságainak hálózata, 2017 -ben 30 európai ország, több mint 150 közigazgatási projektjének biztosított szélesebb körű ismertséget Európa szerte, lehetőséget adott a közigazgatási szakembereknek, hogy egymás tapasztalatait, jó gyakorlatait megismerhessék, azokból kölcsönösen tanulhassanak és új ismeretekkel, ötletekkel kölcsönösen gazdagítsák egymást.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem, mint a hazai közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztés egyik kulcsszereplője 2021-ben is elkötelezetten támogatja a hazai közigazgatási jó gyakorlatok európai szintű láthatóságának és elismerésének javítását. Ezért az információk megosztásával és szakmai konzultáció biztosításával támogatni és ösztönözni kívánjuk a hazai közigazgatási szervezeteket pályázatát az Európai Közszolgálati Díjra.

Az intézményi kapcsolattartó: Dr. Kovács Éva, egyetemi adjunktus, kovacseva@uni.nke.hu

 

A pályázatok benyújtása a 2021-es Európai Közszféra Díjra (EPSA) május 10-ig lehetséges.

Regisztráljon az április 26-i Info Napra, hogy sikeresen felkészülhessen a pályázatra!