Egy hét múlva kezdődik a 35. OTDK

Tíz évvel ezelőtt, 2011. március 16-án döntött az Országgyűlés a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létesítéséről. A tehetséggondozás, a tudományos diákköri tevékenység az átalakulást követően is kiemelt figyelmet kapott. Az Egyetem megalakulása óta 2021-ben  már az ötödik OTDK verseny megrendezésére kerül sor, ahol tehetséges diákjaink bemutathatják pályamunkáikat a szakértő közönségnek.

Az elmúlt évekre visszanézve jól látható, hogy egyre több pályaművel neveznek hallgatóink és sikereket érnek el különböző tudományterületeken. 

2013-ban a Közigazgatás-tudományi Kar 22 dolgozattal nevezett két szekcióba, az Állam- és Jogtudományi Szekcióba és a Társadalomtudományi Szekcióba, 4 helyezést (két I., egy II. és egy III. helyezést) és 3 különdíjat érve el.

2015-ben a Kar adott otthont az Állam- és Jogtudományi Szekciónak. Ebben az évben 24 pályaművel neveztek hallgatóink, már három szekcióba. Az Állam- és Jogtudományi Szekció és a Társadalomtudományi Szekció mellett ekkor már a Közgazdaságtudományi Szekcióban is versenyzett hallgatónk. Ekkor 3 helyezést (két II., egy III. helyezést) és 5 különdíjat hoztak el a hallgatók.

2017-ben az Államtudományi és Közigazgatási Kar valamint a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar együttesen már 50 dolgozatot nevezett négy szekcióba. Ebben az évben a Had- és Rendészettudományi Szekcióval egészült ki sor. Hallgatóink jelentős sikereket értek el, 15 helyezést (hat I., négy II., öt III. helyezést) és 8 különdíjat hoztak haza.

2019-ben a két Kar már 70 dolgozatot nevezett a négy szekcióba. A sikersorozat folytatódott, 20 helyezést (öt I., öt II., tíz III. helyezést) és 16 különdíjat érdemeltek ki versenyzőink.

2021-ben - a két Kar egyesítését követően - az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar hallgatói 78 pályaművel neveztek a négy szekcióba.

A 35. OTDK a veszélyhelyzetre való tekintettel rendhagyó formában, online kerül megrendezésre, így a szervezőknek nagy kihívás lesz a megszokott hangulat biztosítása, de az eredményes versenyzés feltételeit maximálisan biztosítottak. Az OTDK-n való részvétel számos formájával találkozhatunk a következő időszakban. Hallgatóink részt vesznek versenyzőként, opponensként és technikai segítőként az egyes szekciók munkájában. Az oktatók és kutatók a szakmai bizottságokban és a bírálóbizottságokban kapnak jelentős feladatokat. A témavezetők, hallgatótársak és más érdeklődők a közönség soraiból, online követhetik az előadásokat. 

Ráhangolódásként javasoljuk a TDK-ért Közhasznú Alapítványáltal készített Mentor és tanítványa I. videó megtekintését. A 6 részes minisorozat első epizódjában az ÁNTK két oktatója - Papp Tekla és Auer Ádám - beszél arról, hogy milyen előnyei vannak a mester és tanítványa együttműködésnek a TDK, OTDK tükrében 

Eredményes részvételt és sok sikert kívánunk!

Szöveg: Orbán Anna


Címkék: OTDK 2021