NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Új professzorok az NKE-n

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem két oktatója, Koller Boglárka és Molnár Anna november 6-án, a Pesti Vigadóban ünnepélyes keretek között vették át egyetemi tanári kinevezésüket.

Koller Boglárka 2015-től dolgozik az egyetemen, jelenleg az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar Európa-tanulmányok Tanszék tanszékvezetője és az NKE megbízott nemzetközi rektorhelyettese. A kilencvenes évek vége óta az európai integrációval foglalkozik, az Európa Unió különböző területeinek szakértője. Az európai integráció története és szakpolitikái, az uniós politikai rendszer, a differenciált integráció, az európai, nemzeti és szubnacionális identitások, a többszintű kormányzás, valamint az európaizáció témákban publikál és folytat kutatásokat. Több mint két évtizedes oktatói és kutatói tapasztalattal rendelkezik Magyarországon és külföldön.

Molnár Anna a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszék tanszékvezetője, 2012 óta oktat és kutat az intézményben. Kutatásainak jelentős része az olasz kül- és belpolitikához, illetve az Európai Unió kül-, biztonság- és védelempolitikájához kapcsolódik. Rendszeres kutatói és oktatói tevékenységet folyat külföldi és hazai közösségekben egyaránt.

 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán