NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Összdolgozói értekezlet az ÁNTK-n

„A mi célunk az, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem minél erősebb legyen, s minél inkább be tudja járni azt a pályát, ami a 2012-es alapításkor is megfogalmazódott” – mondta Orbán Balázs miniszterhelyettes az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar keddi összdolgozói értekezletén. Az eseményen elismeréseket is átadtak a kar oktatóinak, dolgozóinak.

Az új tantervről, az induló szakokról, képzésekről, valamint az NKE nemzetköziesítési terveiről is szólt beszédében Smuk Péter. Az ÁNTK dékánja szerint a felsőoktatás egyik legnagyobb értéke, hogy a hallgatókkal való interaktív diskurzusban egymástól is tudnak tanulni a résztvevők. A kar vezetője szólt az oktatók felelősségéről is, amely szerinte abban rejlik, hogy „a megfelelő módszertannal és szakmai etikával tegyenek különbséget a tudományos megállapítások és a sztereotípiák között”. Koltay András rektor visszatekintett az elmúlt két év eredményeire, valamint szólt a stratégiai irányokról is. Arra kérte a kar oktatói, kutatóit, hogy éljenek az egyetem által biztosított publikációs lehetőségekkel. „Nem atomizált oktatókként, kutatókként és tanszékekként kell, hogy együtt legyünk, hanem valamiféle közös identitás és közös értékrend kell, hogy össze kössön minket” – fogalmazott a rektor. Az NKE közel 10 éves történetét is összegezte beszédében Orbán Balázs. A Miniszterelnökség miniszterhelyettese az egyetem infrastrukturális és szellemi fejlődése kapcsán elmondta, hogy az egyetem egyre vonzóbbá válik a fiatalok számára, s „aki ide jön, az a köz szolgálatára szerződik, s nem egy szakmát, egy egyetemi képzést, hanem egy hivatást választ.” Az államtitkár kiemelte azt is, hogy az NKE-nek van lehetősége arra, hogy olyan oktatási programot alkosson, amit más egyetemen nem kapnak meg a hallgatók. „Folyamatosan szeretnénk építkezni és támogatjuk azt, hogy az itt folyó képzés még magasabb színvonalú, 21. századi legyen” – fogalmazott Orbán Balázs.

Az összdolgozói értekezleten számos elismerést átadására is sor került.  A Magyary Zoltán-emlékérmet Budai Balázs egyetemi docens, a Lőrincz Lajos-emlékgyűrűt Kis Norbert fejlesztési rektorhelyettes, a kar korábbi dékánja vehette át. Batthyány Kázmér-emléktoll ezüst fokozat elismerésben részesült Koller Boglárka nemzetközi rektorhelyettes, az arany fokozatú kitüntetést pedig Bába Iván oktató érdemelte ki. A kari vezetés döntése nyomán Pro Publico Bono elismerésben részesült Filipszné Legendi Krisztina, a Dékáni Hivatal munkatársa és Vizi Balázs egyetemi docens. Kari Tanácsi Dicsérő Oklevelet vehetettek át Bagi Nikoletta Dóra, Bátai Nóra és Schmidt Martin hallgatók, valamint Dékáni Dicsérő Oklevélben részesültek Bartók András tanársegéd, Tischler Zoltán osztályvezető és Cziczás Péter végzett hallgató.  

 

Szöveg: Zavodnyik Blanka

Fotó: Szilágyi Dénes