NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Elismeréseket is kaptak az ÁNTK végzősei

Idén 467 hallgató végzett alap-, illetve mesterképzésen az NKE Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karán. A végzősök közül 289-en vették át oklevelüket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Oktatási Központjának aulájában rendezett kétnapos eseményen.

A koronavírus járvány miatt idén nem a megszokott rendben, hanem hozzátartozók jelenléte nélkül, több csoportban zajlottak az oklevélátadók, amelyen a hallgatók mellett részt vettek a kar vezetői, a szakfelelősök, és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke. Ünnepi beszédében Molnár Anna a nemzetközi igazgatási alapszak szakfelelőse arról szólt, hogy a friss diplomások „olyan széleskörű, biztos tudást szereztek, amellyel felvértezve értelmiségiek lettek és ez felelősséget is jelent”.  A kar oktatója arra kérte a most végzett hallgatókat, hogy bízzanak az egyetemtől kapott tudásban és értékekben. „A világ amiben élünk, tapasztalhatóan gyorsan változik. […] Találják meg a helyüket, a számításukat a közszolgálatban vagy akár más munkahelyen. Legyenek nagyon boldog és sikeres emberek, mert ha Önök azok, akkor mi, az ország is azzá válhatunk” – mondta köszöntőjében Kaiser Tamás, a kar tudományos dékánhelyettese.

Az oklevélátadókon a hagyományoknak megfelelően kiosztották az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elismeréseit, amelyeket Fodor Márk Joszipovics elnök adott át. A nemzetközi igazgatási alapszak végzősei közül idén Bagi Nikoletta Dóra kapta meg a Pro Juventute Ösztöndíjat, amelyet kiemelkedő közéleti és tudományos tevékenységért vehetett át. A közigazgatás-szervező alapszakon Kiss Adrienn Egyetemi Szakmai Ösztöndíjban részesült kiemelkedő tudományos tevékenységéért, Fóris Norbert pedig a Hallgatói Tudományos Ösztöndíjat érdemelte ki, kiemelkedő tudományos tevékenységéért. Az Egyetemi Közösségi Díjat idén Cziczás Péter, volt EHÖK-elnöknek ítélték oda.

A karon idén legtöbben, összesen 234-en, a közigazgatás-szervező alapszakon végeztek. 83 hallgató kapott diplomát a nemzetközi igazgatási alapképzési szakról és 33-an végeztek a közigazgatási mesterképzési szakon. A nemzetközi jellegű mesterképzéseken összesen 66-en kaptak diplomát idén.

 

Szöveg: Pap Melinda

Fotó: Szilágyi Dénes