NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Friss diplomával a köz szolgálatára

Hét szak 31 hallgatója vehette át oklevelét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karán. Az átadón elhangzott: az egyetem minőségi képzést kínál, és a végzés után a továbblépésre is lehetőséget ad.

Az átadón alap – és mesterképzések hallgatói kapták meg a végzettséget igazoló okiratot. A hallgatók a közigazgatás-szervező, a nemzetközi igazgatási, a nemzetközi biztonság – és védelempolitikai, a nemzetközi közszolgálati kapcsolatok, a közigazgatási és az International Public Service Relations szakok valamelyikére jártak. Smuk Péter dékán ünnepi beszédében azt mondta: a friss diplomások minőségi képzésben részesültek, így az állami intézmények jó vezetői lesznek, akik kiszámíthatóvá teszik az állam működését. Mindehhez a két legfőbb erény: a tisztesség és az igazságosság. A dékán szerint a közszolgálat az emberi értékek szolgálata és igazi emberi hivatás. Smuk Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy a kar a továbbiakban is megbízható partner kíván lenni, mert speciális és egyre bővülő posztgraduális és doktori képzéseket kínál a haza szolgálatára.

Hallgatói búcsúbeszédében Tamás Kincső közigazgatás-szervező alapszakos hallgató arról beszélt: a most végzettek mindannyian többet kaptak egy diplománál, a különféle egyetemi programok, a szakkollégiumok, az Erasmus és a tudományos diákkörök pedig a „szakmai fejlődés egyedei lehetőségeit” adták és „a kihívások leküzdésére tanítottak”.

 

Szöveg: Tasi Tibor

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: nke diplomaosztó ántk