NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Sikeresen zárultak az ÁNTK tudományos láthatóságot erősítő képzései

Dr. Kaiser Tamás, az ÁNTK tudományos dékánhelyettesének kezdeményezésére és az általa vezetett tudományos kabinet szervező munkájának eredményeképpen ez év tavaszán kezdődtek, majd ősszel folytatódtak az oktatók, kutatók, doktoranduszok és szakkollégisták tudományos láthatóságát erősítő képzések. A korábbi tapasztalatok alapján a képzések immár négy témakört (a nemzetközi adatbázisokban történő regisztrációs területet, a tudománymetriai ismereteket, a módszertani kompetenciát és tudást, valamint az MTMT használatát) érintve, összesen kilenc alkalommal kerültek meghirdetésre az érdeklődők számára. A pozitív fogadtatásra, valamint a nagy érdeklődésre tekintettel az eredetileg tervezett két módszertani kurzus egy harmadik alkalommal is kiegészült. A képzéseken összesen 60 fő vett részt.

Külön köszönet illeti Dr. Sasvári Péter egyetemi docens urat, akinek Urbanovics Annával 2019-ben közösen írt „A tudományos publikálás alapjai” című kötete jelentette az alapját az általa vezetett regisztrációs és tudománymetriai képzéseknek. A kötet elérhető az alábbi linken keresztül: https://www.researchgate.net/publication/336013617_A_tudomanyos_publikalas_alapjai

Köszönjük továbbá az Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár vezetőségének, Margit István könyvtáros úrnak, valamint a Közigazgatási Továbbképzési Intézet Kutatásmódszertani és Mérésügyi Iroda vezető szakértőinek a képzések támogatását, szakmai tartalmának biztosítását.

A visszajelzések, valamint az ÁNTK tanszékvezetőivel való személyes konzultáció alapján számos javaslat fogalmazódott meg a képzések továbbfejlesztése, szélesítése érdekében. A képzések 2020 tavaszán továbbfejlesztett tartalommal és szélesedő portfólióval ismét elérhetők lesznek az egyetemi polgárok számára.

 

Szöveg: Fási Csaba
Fotó: Szilágyi Dénes

 


Címkék: Hírek