NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Diversity Day a külföldi hallgatóinknak

Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karon tanuló Erasmus- és Stipendium Hungaricum ösztöndíjas hallgatók számára szervezett nemzetközi eseményt a Kar Nemzetközi Osztálya.

Dr. Zachar Péter Krisztián nemzetközi dékánhelyettes köszöntő szavai után indult az egész estés program, melyben helyet kapott egy rövid feszültségoldó, közösség-teremtő bevezetés után egy személyes hangvételű beszélgetés arról, hogyan látják külföldi hallgatóink Magyarországot és a magyarokat, milyen kulturális különbségeket tapasztaltak meg. Az est legnépszerűbb része a Ludovika Táncegyüttes részéről Kiss Sarolta és Kerepesi Zoltán hagyományos magyar táncbemutatója és táncoktatása volt, mely során népviseletet is felpróbálhattak a hallgatók.

Mikulás figuráját, Szent Miklós legendáját és az adventi ünnep körüli hagyományokat kvízjátékkal ismertették a szervezők, miután a hallgatók gitárkísérettel tanultak meg egy magyar Mikulás-dalt.

Az est fénypontjaként, a szép ének hallatán a Mikulás meglátogatta az egybegyűlteket és szaloncukrot osztogatott a külföldi hallgatóknak.

A 2019-20-as tanév őszi félévében 53 Erasmus ösztöndíjas, és 36 Stipendium Hungaricum ösztöndíjas hallgató tanult az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karon.