NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Kihirdették az őszi ITDK forduló eredményeit

Összesen harmincöt hallgató mutatta be tudományos munkájának eredményeit az ÁNTK Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia őszi fordulójában. Közülük huszonegyen jutottak tovább a 2021-es országos versenyre.

Smuk Péter, az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar dékánja az eredményhirdetésen elmondta, hogy nem az oktatóknak kell unszolniuk a hallgatókat, hogy vegyenek részt az ilyesfajta megmérettetéseken, hanem a hallgatóknak kell kezdeményezniük azt. „A Tudományos Diákköri Csoportokban folyamatos munka zajlik” – fogalmazott. A TDK-ra jelentkező hallgatók egyértelműen motiváltak, példamutató attitűddel rendelkeznek. Smuk Péter közösségi élményként azonosította a TDK dolgozatírást és felhívta a versenyzők figyelmét arra, hogy a kutatás nem „egyszemélyes kapcsolat”, hanem egyszerre kommunikáció az oktatókkal és más hallgatókkal is. Molnár Anna, a KTDT társelnöke elmondta, hogy rendkívül sok nemzetközi témával foglalkozó dolgozat érkezett be, ami annyit jelent, hogy a hallgatók bátran foglalkoznak a világ súlyos, összetett kérdéseivel is. A KTDT titkára, Orbán Anna arra hívta fel a hallgatók figyelmét, hogy a 2021-es OTDK kvalifikáció megszerzésére az ITDK 2020-as tavaszi, és a 2020-as őszi fordulóján ismét lesz lehetőség.

Az ÁNTK ITDK 2019-es őszi fordulóján a biztonságpolitikai szekcióban Kovács Márk Károly, az Európai Unió szekcióban Mészáros Kinga, a Gazdaság, társadalom és politika szekcióban Kripkó Ádám, a Nemzetközi jog, hadviselés szekcióban Juhász Enikő, a Nemzetközi kapcsolatok és diplomácia szekcióban pedig Györgyi Dominika Zita bizonyult a legjobbnak.

Szöveg: Juhász Katalin

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: ITDK