NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

„Nem túl erősen, nem túl lazán” – a motivációról a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

„A teljesítményhez nem elég a teljesítőképesség, szükséges a teljesítőkészség is. Ha ez utóbbi nincsen meg, akkor a teljesítmény nulla lesz” – hangzott el a Közszolgálati, HR és Integritás Tudományos Diákkör által szervezett Motiváció a pályán és a hivatalban című eseményen.

A nagy érdeklődés mellett megtartott előadáson Sisa Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Felnőttképzési Intézetének igazgatója osztotta meg több évtizedes edzői tapasztalatait az egyénre és a csoportra ható negatív és pozitív hatásokról. A magyar U-19-es labdarúgó válogatottal EB bronzérmet nyert, a palóc gyökereire is büszke edző lendületes előadásából a résztvevők azt is megtudhatták, hogy milyen szerepe van a futballisták kiválasztásában a fekvőtámaszoknak és a kapufának, hogyan kell helyesen fogni a galambot és a futballcsapatot, valamint hogyan blokkolja a teljesítményt a túlságosan erős motiváció.

A futball és a közigazgatás hasonló működése közötti kapcsolatot Imre Miklós, az intézmény nagy futballbarát hírében álló docensének személyes élményekkel is megtűzdelt gondolatai tették teljessé. Bár az érdekes és kiváló hangulatú előadás a hosszabbítás után kényszerűen véget ért, de reményeink szerint ezzel csak az első félidő zárult le, és az előadás a tavaszi félidőben folytatódhat.

Szöveg és fotó: Klotz Péter