NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Közigazgatási Nyelvvizsgaközpont alakult

Az Oktatási Hivatal engedélye alapján 2019. szeptemberétől Közigazgatási Nyelvvizsgaközpont működik az Egyetemen. A Nyelvvizsgaközpontban angol nyelvű B1, B2 és C1 szintű közigazgatási szaknyelvi nyelvvizsgákat lehet tenni. A jövőben németül és más nyelveken is általános nyelvvizsgarendszer indítását is tervezzük – jelentette ki Kis Norbert, a szervezetet alapító Államtudományi és Közigazgatási Kar dékánja. Nagy Zsuzsanna, a nyelvtanárok vezetője elmondta, hogy az akkreditációs pályázat előkészítésén másfél évig dolgoztak az Idegen Nyelvi Tanulmányok Kabinet munkatársai, melynek során sikerült egy olyan vizsgarendszert kidolgozniuk, amely elsősorban a kommunikatív kompetenciát méri.

A vizsgaközpont vezetője, Miklósy Hajnalka megerősítette, hogy ez a szaknyelvi vizsga kiváló lehetőség mind az NKE hallgatói, mind a közigazgatásban dolgozók számára, hogy stresszmentes környezetben, egy modern, vizsgázóbarát nyelvvizsgán bizonyítsák tudásukat életszerű, szakmai feladatok megoldásával.

A Közigazgatási Nyelvvizsgaközpont várja minden tanulni vágyó jelentkezését, kiemelten az egyetemisták és a közigazgatásban dolgozók jelentkezésére számítanak. A Nyelvvizsgaközpont a Ludovika Campus Oktatási Központban működik.