Kötelező szakmai gyakorlat közigazgatási mesterképzés szakon

A közigazgatási szakmai gyakorlat specifikus célja, hogy a hallgatók betekintést nyerjenek a közigazgatás világába, a mindennapi munkafolyamatokba. Közigazgatási mesterképzés szakon a kötelező szakmai gyakorlat időtartama 6 hét.

A tanulmányaikat 2018 szeptemberében megkezdett hallgatók számára a szakmai gyakorlat teljesítése az első félév után január-február hónapokban esedékes (2019. január 21 – 2019. március 1.)

Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar ettől az évtől kezdve a korábbinál nagyobb segítséget nyújt a gyakorlat megszervezésében és adminisztrációjában is: a hallgatókat elhelyezi azokhoz a közigazgatási szervekhez, melyekkel együttműködési megállapodást kötött. Közel 70 szakmai gyakorlóhely közül választhatnak a hallgatók.

A kötelező szakmai gyakorlat teljesítésének alapfolyamata:

  1. a hallgató megjelöli preferenciáit a megadott fogadó intézmények közül;
  2. a Dékáni Hivatal Igazgatási Osztálya leegyezteti a fogadóintézményekkel a hallgatók fogadását és értesíti a hallgatókat a kijelölt szakmai gyakorlati helyről;
  3. a hallgató teljesíti a szakmai gyakorlatot;
  4. a hallgató elkészíti a Beszámolót és benyújtja a szükséges dokumentumokat az Igazgatási Osztályra.

Az egyedi esetekről "A szakmai gyakorlat speciális esetei" menüpont alatt tájékozódhat.

A tanulmányaikat 2018 szeptemberében megkezdett hallgatók számára a szakmai gyakorlat teljesítésének ütemezése:

2019. január 4.

Jelentkezési határidő a központilag szervezett szakmai gyakorlati helyekre: Partnereink listájából három szakmai gyakorlóhely feltüntetésével a karriertamogatas@uni-nke.hu e-mail címen keresztül

Egyéni gyakorlóhely kérelem leadásának határideje a karriertamogatas@uni-nke.hu e-mail címen keresztül

2019. január 11. Munkatapasztalati kérelmek leadásának határideje (Elfogadott munkatapasztalati kérelem esetén a hallgatónak, a tanterv előírásainak megfelelően a Beszámoló c. dokumentumot is le kell adnia, ennek azonban 2018. március 15. a leadási határideje)
2019. január 21. A kötelező szakmai gyakorlat első napja
2019. március 1. A kötelező szakmai gyakorlat utolsó napja
2019. március 15. 

Az Igazolás és értékelés a teljesített szakmai gyakorlatról, valamint a Beszámoló c. dokumentumok leadásának határideje.

 

Amennyiben a hallgató által előnyben részesített fogadóintézmények egyike sem fogadóképes, a szakmai gyakorlat helyét a hallgatóval történő külön egyeztetés keretén belül határozza meg a Igazgatási Osztály.