Pályázati felhívások

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tudományos diákköri ösztöndíjra 2022/2023. I. félév

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Szakkollégiumi ösztöndíjra 2022/2023. I. félév

 

Pályázati felhívás kiemelt tanulmányi ösztöndíjra 2022/2023. tanév

 

Ujvári János diplomadíj-pályázat felhívás a 2022/23 tanév tavaszi félévében végzős hallgatók részére

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit. A pályamű írása közben a hallgatók megismerhetik a szellemitulajdon-védelem elméleti alapjait, és betekintést kaphatnak eszközrendszerének gazdasági és jogi jelentőségébe gyakorlati oldalról is. A hallgatók a pályázaton való részvétellel olyan tudáshoz jutnak, amit a későbbiekben a munkaerőpiacon kutatóként, mérnökként vagy bármilyen más hivatás keretében is hasznosítani tudnak.

 

Pályázati felhívás - Pálfi István Ösztöndíj a 2022/2023. tanévben

A Pálfi István Régiófejlesztési Alapítvány – a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával – meghirdeti a Pálfi István Ösztöndíj Programot a magyarországi, valamint határon túli államokban működő felsőoktatási intézményekben 4. és 5., illetve MSc évfolyamon tanuló hallgatók, továbbá doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktori abszolutóriummal rendelkezők, illetve doktorjelöltek számára.

 

Felhívás - Sinkovits Imre Kollégium

Az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület (IKoN) Sinkovits Imre Kollégium néven 2022 novemberében szakirányú képzést indít. 

 

Pályázati felhívás - Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 

 

Pályázati felhívás - Dr. Bárczi Zoltán EU Közösségi Jog Alapítvány

 

Pályázati felhívás - rendszeres szociális ösztöndíjra 2022/2023. tanév I. félév

 

Felhívás - II. Magyar Jogi Könyvszalon - alkotmányjogi kvíz

 

Pályázati felhívás demonstrátori feladatok ellátására - 2022/2023. tanévre

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar dékánja a demonstrátori tevékenységről szóló 34/2012. számú rektori utasítás 3. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet demonstrátori feladatok ellátására a 2022/2023. tanévre.

 

Pályázati felhívás - Parlamenti gyakorlat az Országgyűlés Hivatalában

 

Pályázati felhívás az ÁNTK Államtudományi osztatlan mesterképzés (ÁTMA) hallgatói indulójának megírására

 

Felhívás -  Szakmai gyakorlat az Országgyűlés Hivatala Törvényhozási Igazgatóságán

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS – „Az arany markában – Verespatak története”

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapítvány pályázatot hirdet, amelynek célja, hogy a magyarság történelmének jelentős helyszíneihez, személyeihez, eseményeihez kapcsolódóan lehetőséget biztosítson a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára kutatói készségeik fejlesztéséhez.

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesülete

A Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesülete Elnöksége pályázatot hirdet olyan pályamunkák elkészítésére, melyek az állam- és jogtudományokon belül az államelmélet, az alkotmánytörténet, az alkotmányjog és a közigazgatási jog, a bűnügyi tudományokon belül pedig a kriminalisztika, a büntetőeljárásjog és a büntetőjog történetével, aktuális kérdéseivel, nemzetközi összehasonlításával, hazai jogi szabályozásával, a jogalkalmazás elméleti és gyakorlati kérdéseivel, valamint problémáival foglalkoznak.

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tudományos diákköri ösztöndíjra 2021/2022. tanév II. félév

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Szakkollégiumi ösztöndíjra 2021/2022. tanév II. félév

 

Felhívás - X. Jubileumi Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll Verseny – Homage á Nagy Ildikó és Sille István

Protokollverseny Felhívás 2022

 

Felhívás - AB§ZI 2022 - Országos Alkotmánybírósági Szimulációs Verseny

Idén negyedik alkalommal is megrendezésre kerül az AB§ZI(M) - Országos Alkotmánybírósági Szimulációs verseny az Alkotmánybíróság, a Mathias Corvinus Collegium, illetve a Magyar Jogász Egylet közreműködésével. A kétfordulós verseny első fordulójában a csapatok egy rövid írásbeli teszt kitöltésével, valamint alkotmányjogi panasszal kapcsolatos fiktív jogesetek megoldásával versenyeznek egymással. A döntőbe jutott csapatok novemberben az Alkotmánybíróság budapesti épületében egy szimulált teljes ülés segítségével mérhetik össze tudásukat. Az előző évektől eltérően idén egy egyetemről akár több csapat is részt vehet a döntőben. 

Módosított jelentkezési határidő: 2022. április 18.

Jelentkezési cím: https://abszim.mcc.hu/

További kérdés esetén, a szervezők állnak rendelkezésre Facebookon, illetve a jogesetverseny@mcc.hu e-mail címen.

 

Felhívás -  Miskolci Jogi Disputa Verseny

 

Felvételi felhívás – Mathias Corvinus Collegium Egyetemi Program

 

Álláshirdetés - az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság felvételt hirdet főelőadó beosztás betöltésére

 

Pályázati felhívás - Digitalizációval és adattal összefüggő szakdolgozatokra, diplomamunkákra és doktori disszertációkra

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - rendszeres szociális ösztöndíjra 2021/2022. tanév II. félév

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - BUDAPEST ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM

 

Pálfi István Régiófejlesztési Alapítvány ösztöndíj pályázat

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tudományos diákköri ösztöndíjra 2021/2022. tanév I. félév

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Szakkollégiumi ösztöndíjra 2021/2022. tanév I. félév

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KIEMELT TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJRA - 2021/2022. tanév

 A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar dékánja pályázatot hirdet kiemelt tanulmányi ösztöndíj elnyerésére a 2021/2022. tanévére.

 

Pályázat - Innovációk a fenntartható építésgazdaságban

A 2021. április 1-jével létrejött GREENOLOGY Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont (a továbbiakban: Tudásközpont) elsődleges célja, hogy segítse a hazai gazdaságot a zöld, innovatív és fenntartható átállásban. A zöldinnováció széleskörű kutatási spektrumban teszi lehetővé a nemzetgazdasági szinten releváns ágazatok fenntarthatósági átállásának a támogatását.

A Tudásközpont kutatásaival, közösségi tevékenységével közreműködik minden olyan tudományos kutatásban, szakmai kezdeményezésben, amely a hazai zöldinnovációs és fenntarthatósági fejlődést támogatja. A Tudásközpont első kutatása az építésgazdaság fenntartható és innovatív továbbfejlesztését szolgálja. A kutatás az Innovációs- és Technológiai Minisztérium által támogatott projekt keretében valósul meg az innovációs és technológiai miniszter által meghatározott szakmai tartalommal.

A fenti célok érvényesülése érdekében a Tudásközpont augusztus 31-én „Innovációk a fenntartható építésgazdaságban” címmel pályázatot hirdetett, amelyre egyetemi, illetve doktorandusz hallgatók jelentkezését várja.

A felhívás elérhető a Tudásközpont honlapján is az alábbi linken: „Innovációk a fenntartható építésgazdaságban” címmel indult pályázat - Greenology

Innovációk a fenntartható építésgazdaságban

 

Felhívás - Sinkovits Imre Kollégium - meghosszabbított jelentkezési határidő

Felhívás - Sinkovits Imre Kollégium

Az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület (IKoN) Sinkovits Imre Kollégium néven 2022 novemberében szakirányú képzést indít. 

 

Felhívás az Országgyűlés Hivatala által a 2021. december 9-én megrendezésre kerülő, törvényhozást modellező Mint-a-Parlament rendezvényre

 

Időközi pályázati felhívás demonstrátori feladatok ellátására - 2021/2022. tanévre

 

Felhívás - Sinkovits Imre Kollégium

Az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület (IKoN) Sinkovits Imre Kollégium néven 2021 novemberében szakirányú képzést indít. 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - rendszeres szociális ösztöndíjra 2021/2022. tanév I. félév

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 

 

Pályázati kiírás - Parlamenti gyakorlat az Országgyűlés Hivatalában

Az Országgyűlés elnöke pályázatot hirdet hazai egyetemi és főiskolai hallgatók részére a 2021/2022-es tanévben a „Parlamenti gyakorlat az Országgyűlés Hivatalában” elnevezésű programban való részvételre.

 

Pályázati felhívás demonstrátori feladatok ellátására - 2021/2022. tanévre

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar dékánja a demonstrátori tevékenységről szóló 34/2012. számú rektori utasítás 3. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet demonstrátori feladatok ellátására a 2021/2022. tanévre.