NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Mindent a HÖK-ről

Mit is takar a „HÖK” rövidítés?

A Hallgatói Önkormányzat a hallgatók által irányított érdekképviseleti szervezeti egység, amely egyetemi (EHÖK) és kari (HÖK) szinten is működik. Magába foglalja az egyetem polgárait, akik passzív tagként választják meg a választmány tagjait, akik aktívan vesznek részt az egyetemi közélet alakításában. A Hallgatói Önkormányzat célja, hogy segítse a hallgatókat, legyen szó akár tanulmányi, szociális, vagy kollégiumi ügyekről, akár kulturális és szórakozási lehetőségek biztosításáról.

Mi a HÖK feladata?

Minden felsőfokú intézmény rendelkezik hallgatói önkormányzattal, amely tagjai érdekképviseleti tevékenységük során megoldást találnak a hallgatókat érintő problémákra; hidat képeznek a hallgatók és az egyetemi oktatók között, valamint az egyetem és a kar vezetőségével együtt a döntéshozó szervekben (pl. Kari Tanács, Szenátus) képviselik a hallgatók érdekeit. A hivatalos ügyek intézése mellett a HÖK feladata a közösségépítő programok szervezése is, amelynek elsődleges célja a hallgatók egyetemi éveinek felejthetetlenné tétele.

Mi a feladata a HÖK bizottságainak?

-          Diákjóléti Bizottság

-          Kollégiumi Bizottság

-          Tanulmányi Bizottság

-          Kommunikációs és Média Bizottság

-          Nemzetközi Bizottság

-          Rendezvényszervező Bizottság

A bizottságok segítségével bonyolítja le a HÖK a kollégiumi felvételt, a támogatások és ösztöndíjak odaítélését, a rendezvények szervezését, a kreatív anyagok elkészítését, valamint általuk folyamatos kapcsolatban állunk a Tanulmányi Osztállyal, a pénzügyeket intéző Gazdasági Hivatallal, a kollégiumi referenssel, valamint a Nemzetközi Osztállyal. A HÖK-ön belül még számos bizottság működik, amelynek tagjaihoz az adott problémával, kérdéssel bármikor fordulhattok. A Bizottságok fül alatt találjátok meg a részletes tevékenységeket.

Kik is a HÖK-ösök?

Mi is hallgatók vagyunk, suliba járunk, vizsgázunk, néha csúszunk, részt veszünk a közösségi életben, és ami a legfontosabb, nap, mint nap azért teszünk, hogy a hallgatótársaink minél gördülékenyebben és eredményesebben éljék át az egyetemi éveiket. A saját bőrünkön tapasztaljuk mi is azokat a problémákat, amelyekkel ti is találkozhattok, így képesek vagyunk gyorsan reagálni és megfelelő eszközökkel – a kar oktatóival és munkatársaival együttműködve – azonnali megoldásokat találni. Minden évben, az őszi félév elején kerül sor a választásra, ahol minden karunkon tanuló hallgató választó és választható. A választás folyamata során a jelöltek igyekeznek bizonyítani, hogy miért ők a legmegfelelőbbek az évfolyamok képviseletére. A választás után a HÖK választmánya belső szavazással dönt az elnök és alelnökök, valamint a különböző területekért felelős referensek személyéről. Amennyiben téged is érdekelnek a hallgatótársaid, kövesd figyelemmel a hivatalos kommunikációs csatornáinkat, ahol a részletekkel jelentkezni fogunk a következő választás előtt!

A választmány tagjai: 

Kamrás István | ÁTMA IV.
Elnök
Kamras.Istvan@uni-nke.hu

 

 

 

 

 

 

 

Szabó Zsanett | ÁTMA II.
Tanulmányi ügyekért felelős alelnök
Szabo.Zsanett@uni-nke.hu

 

 

 

 

 

 

 

Vadász Dávid | ÁTMA II.
Kollégiumi ügyekért felelős alelnök
Vadasz.David@uni-nke.hu

 

 

 

 

 

 

 

Ficzere Norman János | ÁTMA II.
Gazdálkodási- és szociális ügyekért felelős alelnök
Ficzere.Norman.Janos@uni-nke.hu

 

 

 

 

 

 

 

Veress Balázs | ÁTMA IV.
Rendezvényszervező referens
Veress.Balazs.Attila@uni-nke.hu

 

 

 

 

 

 

 

Szabó Renáta | Közig BA III.
Kommunikációs referens
Szabo.Renata@uni-nke.hu

 

 

 

 

 

 

 

Nemes Lídia Kamilla | NIG. III.
Nemzetközi referens
Nemes.Lidia.Kamilla@uni-nke.hu

 

 

 

 

 

 

 

Seres Johanna | Közig BA II.
Adminisztrációs referens
Seres.Johanna@uni-nke.hu

 

 

 

 

 

 

 

Gáspár Boglárka | NKK. I.
Választmányi képviselő
Gaspar.Boglarka@uni-nke.hu

 

 

 

 

 

 

 

Strobl Orsolya | ÁTMA II.
Választmányi képviselő
Strobl.Orsolya@uni-nke.hu

 

 

 

 

 

 

 

Treszkony Péter | ÁTMA I.
Választmányi képviselő
Treszkony.Peter@uni-nke.hu

 

 

 

 

 

 

 

Pozsa Dávid Péter | Közig BA. I.
Választmányi képviselő
Pozsa.David.Peter@uni-nke.hu

 

 

 

 

 

 

 

Lédeczi Barbara | Közig BA. I.
Választmányi képviselő
Ledeczi.Barbara@uni-nke.hu

 

 

 

 

 

 

 

A rövid bemutatás végezetével csak három dolgot kérünk tőletek, amely a mi munkánkat is segíti: bizalmat, türelmet, lelkesedést. Együtt! Veletek!