Ismeretek bővítése külföldi részképzéssel

© Szalkai Fanni

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) tanuló hallgatóknak tanulmányaik folyamán lehetőségük van arra, hogy ismereteiket külföldi résztanulmányokkal bővítsék, illetve a kötelező szakmai gyakorlatukat külföldön működő nemzetközi szervezeteknél, önkormányzatoknál, vagy éppen magyar nagykövetségeken teljesítsék.

A hallgatók számos hazai és külföldi ösztöndíj közül válogathatnak, melyek közül az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ program kínálja a legjobb lehetőséget. A karrierjüket tudatosan építő fiatalok számára ez ma már kihagyhatatlan lehetőség. A program keretében mind alap-, mind mesterszakon 12-12 hónap áll a hallgatók rendelkezésére, hogy ösztöndíjra pályázzanak külföldi részképzésre vagy szakmai gyakorlatra.

A Campus Mundi az Erasmus+ keretében elnyert pályázathoz biztosíthat magasabb ösztöndíjat, illetve olyan külföldi intézményekbe is lehet pályázni, amelyekkel az egyetem nem áll kapcsolatban.

Aki a rövidebb külföldi tartózkodásban gondolkodik, annak a külföldi intézmények által kínált nyári egyetemek és nyelvtanfolyamok jöhetnek szóba, amelyek között gyakran ösztöndíjas lehetőségek is vannak.

Az NKE is szervez nyári egyetemeket, amelyekbe szintén be lehet bekapcsolódni.

Miért érdemes külföldi részképzésen részt venni? Megvan-e benned az Erasmus+? Az alábbi oldalak önmagukért beszélnek...