Megvan benned az Erasmus+?

Kedves Felvételiző!

Az Európai Unió vezetőinek 2018. február 23-i találkozóján többek között döntés született arról is, hogy az Erasmus+ program forrásait a következő periódusban tovább fogják növelni, tehát egyre több hallgató élhet majd ezzel a lehetőséggel. Ne hagyd ki te Te sem!

Hallottál már róla, hogy

 • az Erasmus az Európai Unió egyik legsikeresebb programja;
 • a 25. évfordulón Erasmus nagyköveteket választottak minden országból;
 • az Erasmus+ program 2017-ben ünnepelte 30. évfordulóját;
 • az Erasmus+ programban több mint 20 éve már a magyar hallgatók is részt vehetnek;
 • már közel 5 millió európai diák vette igénybe a program nyújtotta lehetőségeket ;
 • nincs korhatár – a legidősebb Erasmusos diák egy spanyol férfi (korábban jegyzőként dolgozott), aki 2018 tavaszán 80 évesen indult el Olaszországba Erasmusra. A mai fiataloknak már nem kell 80 évet várni, hogy átélhessék életük egyik legnagyobb élményét.

Egy sikeres külföldi tanulmányútra nem lehet elég korán kezdeni a felkészülést. Már most láss hozzá, ehhez adunk néhány tanácsot.

Mi a teendő?

 1. Az internet tele van információval és filmekkel a programról, olvasd el, illetve nézd meg őket! Kedvcsinálónak itt van mindjárt a Tempus Közalapítvány honlapja. Számtalan kiváló fotó, videó és szórakoztató történet, tele a későbbiekben használható információkkal.
 2. Gondolkodj rajta, hogy melyik országban töltenél el egy félévet! Ehhez gyűjtsd az információkat! Fejleszd nyelvtudásodat!
 3. Gyűjtsd a kérdéseket, amelyek az internet böngészése vagy a filmek nézése közben jönnek elő! Mi majd segítünk megtalálni a megfelelő válaszokat.
 4. Gyere el a kari Nyílt Napra (általában január folyamán tartjuk), és keresd a Nemzetközi Osztály standját. Hozd magaddal az összegyűjtött kérdéseket is! Ekkor találkozhatsz velünk először és még sokszor tanulmányaid során.
 5. Mialatt izgatottan várod a felvételi eredményeket, tovább böngészheted az internetet és a karunk honlapját is. Igyekszünk megosztani minden olyan információt, amely motiváló és hasznos lehet a számodra. Elolvashatod a korábbi Erasmusosok beszámolóit, megtekintheted a külföldi partner intézmények listáját, lapozgathatod a legutóbbi pályázathoz készült Erasmus+ Hallgatói kézikönyvet, és tájékozódhatsz a feltételekről is.
 6. Ha végre megérkezik a jó hír a sikeres felvételiről, akkor készülj a Gólyatáborra. Az Erasmus programmal foglalkozó munkatársak és az Erasmus Student Network (ESN) képviselői is ott lesznek, és állnak rendelkezésedre.

A tanév kezdetén a nemzetközi programokkal foglalkozó kollégák is aktivizálják magukat, számos rendezvényt szerveznek, melyre téged is várunk. Figyeld a hirdetéseket, Neptun üzeneteket, facebook oldalt.

És most tölts ki egy tesztet és választ kapsz a címben szereplő kérdésre.

Nemzetközi Osztály csapata