NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Elhunyt Rácz Attila professzor

2019. szeptember 6-án elhunyt Rácz Attila, az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar jogelődjének tanszékvezető egyetemi tanára.

Rácz Attila 1979-től oktatott az Államigazgatási Főiskolán illetve annak jogutód intézményein, egészen 2005-ig. Az állam- és jogtudományok kandidátusa (1971), majd az állam- és jogtudományok doktora (1987). 1993-tól 2003-ig az Alkotmányjogi Tanszék vezetője volt. A köztársasági elnök 2001-ben egyetemi tanárrá nevezte ki. Tagja volt a Jogtudományi Közlöny és az Acta Juridica  szerkesztő bizottságainak, ellátta az MTA Állam- és Jogtudományi Bizottsága, valamint a Nemzetközi Alkotmányjogi Társaság Magyar Nemzeti Szekciójának titkári feladatait. Tagja volt az MTA Közigazgatástudományi Bizottságának, továbbá ellátta a Nemzetközi Közigazgatástudományi Társaság alelnöki funkcióit is. 2013-ban 75. születésnapja tiszteletére a Nemzeti Közszolgálati Egyetem ünnepi tanulmánykötetet adott ki.

Rácz Attila alkotmányjogi és közigazgatási jogi területen folytatott kutatásai, iskolateremtőként hallgatóinak példaképül szolgált, és személye mindenkor visszaigazolta az egyetemmel szembeni elvárásokat.


Címkék: gyászhír